Project

Food Integrity

Het onderzoek is onderdeel van het EU project Food Integrity. Het project Food Integrity is erop gericht om de ontbrekende kennis op het gebied van voedselintegriteit te evalueren en in te vullen. Het betreft niet alleen de technische ontwikkeling van methoden voor bepaalde voedingsmiddelen, maar ook ontbrekende kennis op het gebied van normalisatie/standaardisatie, consumentengedrag, informatievoorziening en emerging risks.

Het onderzoek zal gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften en in vakbladen. Ook zullen er protocollen van de methoden beschikbaar komen. De informatie zal gedeeld worden in stakeholder platforms die bestaan uit stakeholders die gedurende de hele duur bij het project betrokken zijn.

Het project is begin 2014 gestart en 2017 was het voorlaatste projectjaar. De RIKILT-bijdrage bestaat uit het Werkpakketleiderschap ‘Gap Analysis’ (WP3), en bijdragen aan de werkpakketten ‘Database’ (WP2), ‘Olive oil’ (WP4), Horizon scanning’ (WP8), ‘Industry applications’ (WP10), and ‘Dissemination and training‘ (WP11). In ieder werkpakket zijn verschillende onderzoeksactiviteiten gepland en inmiddels grotendeels gerealiseerd. Ook is er een basis gelegd voor een roadmap voor toekomstig EU onderzoek op het gebied van Food Integrity. Daarnaast wordt er bijgedragen aan verschillende white papers, die onderdeel zijn van de output van WP1.

Publicaties