Project

Internetapplicatie Eiwitinnovaties en Novel Foods

Eiwitten zijn een belangrijk deel van onze voeding. De meeste eiwitten krijgen we binnen via vlees, vis, melkproducten, eieren, noten en peulvruchten.

Doelstelling

Door een groeiende vraag naar eiwitten vanuit de hele wereld is het belangrijk dat we ook meer andere eiwitrijke producten gaan consumeren als vleesvervangers en innovatieve eiwitproducten. Om dit te stimuleren is het belangrijk dat de producenten die dit willen bewerkstelligen makkelijk goede informatie kunnen vinden over wet- en regelgeving, producten, verwerking, verpakking etc. Het doel van dit project is om een internetapplicatie te ontwikkelen die kennis bevat over eiwitinnovaties. De inhoud hiervan zal mede bepaald worden door het bedrijfsleven.

Beoogd resultaat

Het resultaat zal een internetapplicatie zijn die bedrijven kan informeren waar zij terecht kunnen voor vragen over eiwitinnovaties en Novel Foods Verordening. Ook kan de applicatie informatie geven over de Novel Foods Verordening en de consequenties daarvan voor het innovatieproces. De internetapplicatie is in beheer van de Rijksoverheid.

Werkwijze

  • januari-maart 2012: Er is een inventarisatie gedaan van al beschikbare informatie die nuttig is voor de internetapplicatie Eiwitinnovaties. Deze informatie komt voornamelijk uit andere projecten.
  • februari-april 2012: Aanvullende eisen aan de applicatie werden vastgesteld op basis van interviews met potentiĆ«le gebruikers en eigenaars.
  • mei-augustus 2012: Implementatie van de kennis in de internetapplicatie.
  • september-november 2012: Testen van de internetapplicatie.
  • oktober-november 2012: Afspraken maken over het onderhoud en de financiering van de applicatie.