Project

Kennisdisseminatie Bioplastics

De toepassing van biobased grondstoffen vindt plaats in belangrijke eindmarkten zoals bioplastics en biobased bouwmaterialen. Vanuit het Rijksbrede programma Circulaire economie komen biobased ontwikkelingen terug in de themas Biomassa en Voedsel 'kunststoffen, en bouw. Een goede ontsluiting van wetenschappelijke en toepassingsgerichte informatie over biobased plastics en biobased bouwmaterialen ondersteunt de professionele toepassers bij de keuze van materialen.

Dit is in het belang van verschillende CE thema's en bouwt voort op initiatieven die vanuit LNV eerder door het programma biobased economy zijn gegeven.Vanuit de programmadirectie biobased economy is eerder bijgedragen aan het ontsluiten van informatie voor professionele doelgroep. De serie Groene Grondstoffen heeft tot doel de technologisch vaak ingewikkelde onderwerpen die spelen in de biobased economy op een toegankelijke manier voor het voetlicht te brengen.

In het licht van de nieuwe impuls voor biobased via het programma CE worden in dit project twee boekjes over onderwerpen die zeer actueel zijn in verband met de transitieagendas van het programma Nederland Circulair in 2050 ge├╝pdatet. De titels van de boekjes zijn Bioplastics 2018 (uit 2011) en de Catalogus Biobased Bouwmaterialen Beide boekjes verschijnen in de serie groene grondstoffen. 

Publicaties