Project

Pig Genetic program

Aisen Meat Company is van plan om een boerderij met 1200 kern- en vermenigvuldigingszeugen, en 2400 commerciële zeugen te bouwen. Ze zijn ook van plan om een nieuw Al-centrum te bouwen. Ze willen gebruik maken van de beste vaardigheden en technologie.

Aisen Meat Company is onderdeel van de Bright Food Group. The Bright Food Group wil het genetische programma achter hun varkensproductie op een grotere schaal structureren dan alleen bij Aisen Meat Company. De traditionele benadering van het fokken an dieren in Aziƫ houdt in dat bestaande populaties continu gekruist worden met andere populaties die gewenste eigenschappen hebben. Zij willen de Europese aanpak van het verbeteren van een populatie gaan gebruiken waarbij door middel van genetische selectie binnen elke populatie en door gestructureerde kruising voor commerciƫle productie.

Doelstelling

Het doel van dit project is om een beter en meer gedetailleerd begrip te krijgen van de behoeften en voorkeuren van de Aisen Meat Company en de Bright Food Group en om te onderzoeken waar een Nederland consortium van waarde kan zijn voor de Bright Food Group in hun zoektocht naar een duurzame genetische oplossing voor hun vakensproductie-programma.

Publicaties