Project

RICHFIELDS: Research Infrastructure on Consumer Health and Food Intake

Er is een groeiende interesse naar consumenten gezondheid gerelateerd tot voedsel, gedrag en lifestyle componenten. Desondanks is de beschikbare data niet compleet, belangrijke data mist. Het kennisleemte wat hierdoor is ontstaat zorgt ervoor dat beleidsbepalers en organisaties niet instaat zijn efficiënte voeding strategieën en regelgeving voor voedingsmiddelen te maken. Ervoor zorgen dat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt vereist kennis van de context van de persoonlijke lifestylekeuzes van EU-burgers.

RICHFIELDS zal een goede infrastructuur voor innovatief onderzoek op het gebied van gezonde voedselaankopen, bereiding en consumptie van EU-burgers ontwikkelen. Deze infrastructuur zal gelinkt zijn aan het gedrag en de lifestyle van EU-burgers. Deze unieke aanpak zal het gat dichten tussen voedsel- en consumenten gezondheid domeinen. Het zal een instrument worden het creëren van betrouwbare, wetenschappelijke, technische betrouwbare en juridische verantwoorde bewijslast die wetenschappers in staat stelt efficiënt data over EU-burgers te verzamelen, beschikbaar te krijgen, te verbinden en te delen.

De consument staat centraal bij het ontwerp. Zij hebben steeds betere toegang tot informatie, ze gebruiken mobiele apps, tech-wear. Verder hebben ze ook steeds meer toegang tot e-business data en zelfs medische informatie. Zulke real-time datastromen bieden kansen voor de wetenschap. Bijvoorbeeld monitoren van eetgedrag en het aanleveren van persoonlijke feedback.

Voor verdere testen, verkrijgen van details en ontwikkelen van theorie worden er methodes ontwikkeld voor experimenteel onderzoek (bijvoorbeeld een virtuele supermarkt). Verdere verbetering van de datavoorzieningen zal worden bereikt via koppelingen met informatie systemen op het gebied van voeding en gezondheid.

De focus op consumenten en het wetenschappelijke bewijs van RICHFIELDS, doormidden van de services, zullen beschikbaar zijn voor a) EU burgers en consumenten platforms ,b) stakeholders in voedingsbranche en c) beleidsmakers in het agrarische voedings- en voedingsgezondheid domein.

Publicaties