trostomaten

Systeem biologie van groei- en ontwikkelorganen ('sink organs')

In hoeverre wordt de sterkte van de groei- en ontwikkelorganen ('sink organs') van tomaten bepaald door de ontwikkeling en/of genen van cellen en weefselvorming? En hoeveel controle wordt er uitgeoefend door omgevingsfactoren tijdens de groei?

Aanpak en tijdspak

• Verdiepende literatuuranalyse voor afkadering deelonderwerpen en voor wetenschappelijke review voor publicatie.
  • Strategische partners bij project gevonden in de vorm van INRA voor toegang tot relevante additionele data en expertise (Nadia Bertin, INRA Avignon).
  • Matlabtoepassing en parametrisatie van model voor celdeling en endoredupicatie in tomaat pericarp als functie van drie fysiologisch relevante mechanismen en auxine interactie.

Resultaten (beoogd)

1. Kick-off meeting en opvolgende projectbespreking met alle aangesloten groepen.
  2. Nu werkend aan literatuur-review voor beoogde wetenschappelijke publicatie.
  3. Matlabtoepassing en parametrisatie van model voor celdeling en endoredupicatie in tomaat pericarp als functie van drie fysiologisch relevante mechanismen en auxine interactie.