Projecten Circular Fashion Lab

Studentenprojecten

Circulaire mode is van start gegaan bij WUR. Studententeams hebben gewerkt aan vragen als: Welke nieuwe, duurzame materialen kunnen we ontwikkelen voor de textielindustrie? Wat is een ideaal, eerlijk, schoon en duurzaam modesysteem? Hoe verhoudt dit zich tot het gedrag van consumenten en nieuwe bedrijfsmodellen? Studentenbegeleiding wordt verzorgd door WUR-onderzoekers, ontwerpers, experts uit de industrie.

Circular Fashion Projecten

Academic Consultancy Training

The future of living materials STOF© EvaBroekema

Over ACT

Het doel van de cursus Academic Consultancy Training is om teams van studenten de mogelijkheid te bieden om in samenwerking met een externe opdrachtgever een adviesproject uit te voeren. De studententeams, bestaande uit studenten met verschillende disciplinaire en vaak culturele achtergronden, werken transdisciplinair. Dit betekent dat de teams op basis van het verzamelen en analyseren van gegevens meerdere academische en praktische kennis samenvoegen. Het eindproduct van ACT is een academisch adviesadvies met toekomstige acties voor de real-life vraag of uitdaging van de opdrachtgever.

Afstudeeronderzoek

Fashion the Future

Over afstudeeronderzoek

De laatste jaren schrijven steeds meer studenten hun afstudeeronderzoek over circulaire mode. Hier vind je een overzicht van BSc en MSc scripties gerelateerd aan circulaire mode. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een case kunt geven voor onze studenten, of als je momenteel een bachelor- of masterstudent bent op zoek naar een afstudeeronderzoek op het gebied van circulaire mode.

Projecten

Projects - Circular Fashion Lab

Over projecten

Naast onderzoek hebben WUR-studenten in Wageningen verschillende interessante evenementen en projecten ontwikkeld om het bewustzijn voor duurzaamheid en circulariteit in de mode-industrie te vergroten. Alle projecten komen voort uit persoonlijk enthousiasme of toewijding van studenten, die impact willen maken in de industrie. Zo helpen wij ze een change maker te worden voor deze branche.

Circular Economy Student Hub

De Circular Economy Student Hub (CESH), is een organisatie mogelijk gemaakt door een team van studenten, allemaal gepassioneerd over het creëren van een duurzamere wereld en we werken aan het faciliteren van een transitie naar een biobased en circulaire economie. Onder leiding van BSc-student Dieuwertje de Wagenaar (bestuurslid en manager circulaire mode) is Circular Fashion 2017 opgericht en ontwikkeld om verschillende activiteiten te ontwikkelen die het bewustzijn over de mode-industrie bij Wageningen University & Research vergroten. Hier vind je een overzicht van hun activiteiten.

Circular Fashion Symposium

Het Circular Fashion Symposium was bedoeld om studenten, professoren en bedrijven te verbinden om de uitdagingen van de mode-industrie aan te gaan en innovatieve oplossingen te creëren voor een circulaire toekomst. Door de expertise van verschillende afdelingen te verbinden in een paneldiscussie was het doel om bruggen te bouwen naar interdisciplinaire oplossingen op circulaire wijze. Het Circular Fashion Symposium markeerde de eerste stap naar een innovatieve mode toekomst bij Wageningen University & Research.

In samenwerking met Impulse, Projectorganisatie 100 jaar WUR Art & Exhibition, ArtEZ & State of Fashion.

Movie Night & Clothing Swap

De consequenties van onze consumptiemaatschappij leren kennen en meteen bij de kledingruil een stap in de goede richting zetten, dat was het doel. De filmavond illustreerde de effecten van de huidige mode-industrie, om het bewustzijn van het kopen en dragen van kleding te veranderen. Een duurzame mode toekomst begint in onze eigen garderobe en samen kunnen we een circulaire economie in beweging zetten!

100 Years WUR sweater design challenge

Fashion exhibition

Mylium: mushroom leather

Mylium gebruikt mycelium om onze materialen te maken. Mycelium is een dicht netwerk van schimmeldraden, ook wel de 'wortels van schimmels' genoemd. Deze startup is opgericht door Wageningen University & Research alumnus Iris Houthoff. Haar technologie is al te zien geweest op onder meer Dutch Design Week, State of Fashion en natuurlijk op Wageningen University Campus.

Fashion Show

Masterstudent Development and Rural Innovation van de Wageningen Universiteit, Imke van Barneveld, heeft een modeshow georganiseerd met als doel het bewustzijn over mode in Wageningen te vergroten, met paddenstoelenjurken en gerecycled oud papier, geverfd met dennenappelpigment en tulpenbollen.