blauwe lucht

DOB-weerfax en DOB-online

In de DOB-richtlijnen zijn strikte voorwaarden opgenomen met betrekking tot de weeromstandigheden waaronder chemische onkruidbestrijding op verhardingen mag worden uitgevoerd. Met de DOB-weerfax beschikt u dagelijks over een actuele weersverwachting voor uw eigen regio.

DOB-weerfax

De DOB-weerfax geeft u informatie over de neerslagverwachting en de windsnelheid specifiekgericht op de uitvoering van de onkruidbestrijding. Tevens wordt aangegeven in welke periode de inzet van glyfosaat (Roundup Evolution) het meest effectief zal zijn, rekening houdend met o.a. temperatuur, straling, groei van de onkruiden en opname van het middel.

Er zijn 2 manieren om met de DOB-weerfax te werken:

  1. DOB-weerfax per e-mail
  2. DOB online via internet

Combinaties zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld: u kiest voor het gemak van de DOB-weerfax per email naar een bepaalde werkplek, maar thuis of op kantoor heeft u ook toegang tot DOB online.

De DOB-weerfax berichten worden elke werkdag en zaterdag 's-morgens rond 6:00 uur per e-mail verzonden.

DOB-online

Met DOB online kunt u via internet inloggen met uw persoonlijke toegangscode en de DOB berichten raadplegen. De belangrijkste voordelen van DOB online zijn:

  1. Om ca. 5:30 staan de actuele berichten op DOB online. De DOB berichten via e-mail zijn niet zo vroeg beschikbaar vanwege de tijd die nodig is voor het aanmaken en verzenden van de berichten.
  2. Via DOB online kunt u niet alleen het actuele bericht van vandaag bekijken, maar in het archief ook alle berichten die eerder in het seizoen zijn verzonden. U hoeft dus geen faxen of e-mails meer te bewaren.
  3. U kunt zelf actuele berichten opstellen en opslaan voor de verschillende gangbare  toedieningstechnieken

Abonnementsvormen

De DOB weerfax wordt in verschillende abonnementsvormen aangeboden (zie tabel).

Tarieven 2015

De kosten zijn per regionaal weerbericht naar één e-mail adres.

Abonnement Periode Prijs/maand Totaal (ex. BTW)
Seizoensabonnement per e-mail Maart t/m oktober € 23,75 € 190,-
Jaarabonnement per e-mail Januari t/m december € 18,75 € 225,-
Jaarabonnement DOB online Januari t/m december € 16,66 € 200,-