onkruidbestrijding_met_heet_water

Nieuws

NVWA onderzoekt aanpak onkruidbestrijding verhardingen

Gepubliceerd op
2 november 2016

De NVWA gaat in opdracht van het ministerie van I&M inventariseren op welke manier groenbedrijven onkruid op verhardingen aanpakken nu het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen is verboden. Groenbedrijven wordt gevraagd een online enquête in te vullen.

Enquête

De enquête moet de NVWA en het ministerie inzicht geven in de methoden die groenaannemers toepassen om het onkruid op verhardingen te bestrijden sinds het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen per 31 maart 2016 van kracht is. In de anonieme enquête kunnen de aannemers ook aangeven tegen welke knelpunten en problemen zij aanlopen bij de uitvoering van het onkruidbeheer. Branchevereniging VHG heeft leden opgeroepen om deel te nemen aan een online enquête.

Controles

De enquête is tot 11 november in te vullen op de website van de NVWA. De resultaten zullen naar verwachting begin 2017 bekend worden gemaakt. Naast de inventarisatie zal de NVWA in de loop van 2017 ook gerichte controles 'op straat' gaan uitvoeren op de naleving van het verbod.