Dies Natalis

Met veel trots kondigen wij de viering aan van de honderdste dies natalis van Wageningen University & Research op 9 maart 2018. Vanaf deze datum vinden een aantal wetenschappelijke en maatschappelijke evenementen plaats ter ere van de bijdragen die de wetenschap en het onderwijs van WUR de afgelopen 100 jaar heeft geleverd aan de verbetering van de levenskwaliteit over de hele wereld.

  • Lasershow Dies Natalis WUR
  • Dies Wageningen University & Research 2018 - 100 jaar
  • Dies Wageningen University & Research 2018 - 100 jaar

Over deze viering

Over deze viering

We zullen uiteraard niet alleen terugblikken. Integendeel, deze centennial zal ook vooruitkijken naar de nieuwe plannen, idee├źn en mogelijke samenwerkingsverbanden die in ontwikkeling zijn, waarmee wij onze bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van WUR binnen het domein van Healthy Food and Living Environment blijven voortzetten.

Het thema van deze viering is Unravelling Life: Wisdom and Wonder. Prof. Lee Cronin van de School of Chemistry aan de Universiteit van Glasgow bespreekt hoe het leven de voorloper is van de biologie, waarna drie jonge Wageningse wetenschappers dit thema verder bespreken. Daarnaast worden maar liefst vier gerenommeerde eredoctoren door ons trots ingehuldigd.

Key-note speaker Prof. Lee Cronin: how life pre-dates biology

Conferral of Honorary Doctorates

Programme Official Celebration Dies Natalis

14:00 Welcoming reception
15:00 Prof.dr ir. Arthur P.J. Mol, vice-chairman of Wageningen University & Research and rector magnificus of Wageningen University
Prof. dr Lee Cronin, Regius Chair of Chemistry in the School of Chemistry at the University of Glasgow
Young Scientists: dr Joris Sprakel, dr Nina Fatouros, dr Ingrid Boas
Musical interlude by Levanter
Conferral of Honorary Doctorates
Prof.dr ir. Louise O. Fresco, President of Wageningen University & Research
17:15 Reception