Dies Natalis

De raad van bestuur van Wageningen University & Research nodigt u van harte uit om op 11 maart 2019 de viering bij te wonen van de 101ste Dies Natalis. De titel van de viering van dit jaar is ‘Innovation for conservation: Pushing technological frontiers'.

  • Dies Natalis Wageningen University & Research

Innovation for conservation: Pushing technological frontiers

Uitzending Dies terugkijken

De tweedeling tussen moderne technologie en ecologie is lange tijd prominent aanwezig geweest in wetenschappelijke debatten en methodes van natuurbehoud. Toch zien we steeds vaker hoe moderne technologie de biodiversiteit verbetert, door innovatief onderzoek, strategieën en praktijken op het gebied van natuurbehoud. Moderne natuurbehoudwetenschappen en -werkwijzen spelen zich af op de grenzen van de technologie en weten deze telkens te verleggen. Tags, sensoren, DNA-sequencing, big data, nieuwe materialen, hogesnelheidscamera's, drones, AI, gezichtsherkenningstechnologie, bio-akoestiek en synthetische biologie zijn de hedendaagse varianten van verrekijkers en vergrootglazen; zij dragen bij aan een effectievere bescherming van de biodiversiteit.

Ecoloog David Coomes, University of Cambridge, is keynote speaker. Drie jonge Wageningse wetenschappers geven een inkijkje in hun innovatieve werk, dat eveneens gerelateerd is aan het thema van de Dies.

De officiële viering van onze 101ste Dies Natalis omvat onder andere een inspirerend symposium rondom het thema, georganiseerd door de Wageningen Graduate Schools. Tijdens dit symposium presenteren jonge, getalenteerde onderzoekers hun innovatieve werk.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Programme Dies Natalis Symposium 11/3/2019

10.30 Registration
11.00 Overview 25 years Wageningen Graduate Schools (WGS)
11.15 Pitch sessions – Young researchers will present their research related to the theme of the dies
12.15 Lunch
13.30 Pitch sessions – Young researchers will present their research related to the theme of the dies
14.30 End of programme

Programme Official Celebration Dies Natalis

14.30 Welcoming reception
15.30 Prof.dr ir. Arthur Mol | Vice-President of Wageningen University & Research and Rector Magnificus of Wageningen University
Prof. David Coomes | University of Cambridge
Interlude
Three young Wageningen scientists
Presentation of the University Fund Wageningen Research Award
17.00 Reception

Meer informatie: