Bootcamp De Nieuwe Visserij

De Nieuwe Visserij is een (tijdelijke) kenniskring van vissers uit verschillende geledingen die bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en die dit als voorbeeld zien voor de sector.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Vissers van de Bootcamp 'De Nieuwe Visserij' vanaf januari 2015 intensief gewerkt aan de bootcamp, zowel individueel als in groepsverband. In 4 keer een 2-daagse bijeenkomst is samen met deskundigen ‘out of the box’ gedacht, zijn totaal nieuwe ideeën ontwikkeld die in hun eigen omgeving zijn getoetst en zijn doorontwikkeld.

Als je een idee hebt, of je hebt een passie maar je komt niet verder? Stap in een bootcamp!

Op 15 april presenteerden de deelnemers hun potentiele plannen aan ‘mogelijkmakers’, personen en organisaties die zij nodig hebben om hun plannen verder te realiseren. Wij houden u op de hoogte van de plannen.

Wij moeten uit die sleur, de visserman moet niet altijd een lijdend voorwerp zijn, maar moet ook eens een keer het voortouw kunnen nemen naar een verbeterde wereld in de visserij.

De begeleiding van de kenniskring wordt uitgevoerd door Harry Kortstee van Wageningen Economic Research en Marieke Verweij van ProSea.

Ik ben heel erg positief over de bootcamp. Ik had nooit verwacht dat ik mijn visie zo kon veranderen, mede door de mede-bootcampers

De zes ambities

De individuele ambities die de ondernemers presenteren zijn niet-standaard, maar echt 'out of the box' en duurzaam (goed voor visser, burger en zee). Alvast een tipje van de sluier, een paar sleutelwoorden van de plannen van de 6 ondernemers:

  • Jacoba's Avontuur, visser en natuurbeheerder op Waddenzee Werelderfgoed
  • Family Fishing Trip Volendam, toerisme en educatie rond de visserijcultuur
  • De Wereld van Job, harder en sprot terug op de kaart
  • Fryske Fisker, adopteren en volgen van palingSea Health Care Fishing Vessel, triple-A vis en bio-prospecting
  • Happy Fish Farm, natuurgebieden met bedreigde vissoorten binnen windmolenparken op zee