Groenteconsumptie verhogen

Groenteconsumptie verhogen: doet u mee?

De nieuwe Schijf van Vijf adviseert een hogere consumptie van groente; van 200 naar 250 gram. De norm wordt nu nauwelijks gehaald. Een goede ontwikkeling voor een gezonde maatschappij. Maar hoe verhogen we de groenteconsumptie in de wetenschap dat nu slechts 4-14 procent van de volwassenen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten eet.

Wageningen University & Research onderzoekt samen met het bedrijfsleven naar oplossingen om de huidige barrières bij consumenten weg te nemen. Bijvoorbeeld door producten gemakkelijker beschikbaar en aantrekkelijker te maken. Of door variatie in het aanbod en gemak. Zo heeft onderzoek in een grote restaurantketen al aangetoond dat consumenten vanzelf meer groenten en minder vlees/vis eten als de verhouding op het bord anders is.

Naast een andere verhouding op het bord zijn er nog meer oplossingen te bedenken. Denk aan een groentemoment op het kinderdagverblijf of de BSO en groente bij de lunch op de middelbare school. Of een nieuwe aanbod van groenteproducten en - snacks die andere eetmomenten mogelijk maken bijvoorbeeld bij vergaderingen en koffiecorners. Aan welke oplossing denkt u? Wij kunnen u helpen bij de ontwikkeling van uw innovatie.

Meer weten?

Lees meer over ons onderzoek naar groenteconsumptie verhogen