Over 100 years Wageningen University & Research

In 2018 bestaat Wageningen University & Research 100 jaar. In deze eeuw heeft de organisatie zich als wereldwijde expert bewezen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. In deze 100 jaar is waardevolle kennis verworven en hoogwaardig onderwijs ontwikkeld.

Door de unieke combinatie van onderwijs en onderzoek heeft de organisatie bijgedragen aan de kwaliteit van leven. Ook in de toekomst willen wij de missie van onze organisatie voort blijven zetten. ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life.’

Dit doen wij samen met studenten, medewerkers, alumni en partners uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap en de maatschappij. Op 9 maart 2018 is onze 100ste Dies Natalis. Wij vieren vanaf dat moment de successen uit het verleden en kijken uit naar de volgende 100 jaar.

‘Wisdom & Wonder’

Honderd jaar geleden, in 1918, werd de academische status aan onze universiteit toegekend. In de afgelopen eeuw zijn wij uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerde kennisinstelling. De kracht van onze organisatie ligt in het op verantwoorde wijze onderzoek doen en het toepassen van deze kennis. Onze drijfveer is om met deze wijsheid de kwaliteit van leven te verbeteren. We houden daarbij de uitdagingen waar toekomstige generaties voor zullen staan in gedachten.

Wij laten ons inspireren door de natuur. Met een open, nieuwsgierige geest zijn wij steeds bereid om gezamenlijk te verkennen. Wij excelleren in het creëren van wereldwijde oplossingen voor de toekomst, gebaseerd op onze kennis en wetenschap in het domein van leven, gezondheid, voeding en voedselproductie.

We kijken met trots terug op de behaalde resultaten en hun impact in de afgelopen eeuw en werken graag samen aan de mogelijkheden van de toekomst. Wij vieren deze toekomst graag samen met jou: laat je inspireren door 100 years Wageningen Wisdom & Wonder!