Informatie optredens WUR100FEST

Op deze pagina vind je alles over de optredens en waar deze plaats zullen vinden tijdens het festival.

#1 Event ground 1

The Sticky Tongues Je hoort gemakkelijk in het gehoor liggende covers en originele songs met een uniek geluid. Muziek die resoneert met de genres Soul, Blues, Folk en Rock.
THUNK! Van '60s soul tot '70s rock, '80s disco, '90s alternatief en '00s R&B, plus alles wat daartussen, -buiten en -achter zit! Het enige criterium is dat het vette nummers moeten zijn of, als ze dat eigenlijk stiekem niet zijn, dan maakt THUNK! ze vet!
Short Tandem Repeats Short tandem repeats zijn korte stukjes repeterend DNA in ons genoom. Repeterend, maar als geheel toch uniek… Dat is precies wat je van de coverband “Short Tandem Repeats” kunt verwachten. Met een mix van bekende pop & rockcovers bouwen ze een uniek feestje. Het repertoire bestaat uit populaire songs van '60's tot Nu: van King Elvis tot Kings of Leon, van ABBA tot Adele, van Bowie tot Bono en van The Buggles tot The Beatles.

#2 Event ground 2

The Able Bodied Seamen New Orleans style jazz band die al sinds 1988 de huisband van K.S.V. St. Franciscus is.
GuteNAbend Enthousiaste feestband, in staat om elk type publiek te laten dansen en meezingen met een breed scala aan popsongs, waaronder Let me entertain you, Proud Mary, Rock around the clock, Sexy als ik dans en Piano man.
Big Daddy’s Breakfast Voodoo Rauwe en ongesneden stoner-blues uit het Nederlandse rivierland.

#3 Orion The Spot

MUSIC SASSION Muzikale uitvoering van zelfgeschreven popsongs.
Inge Een singer-songwriter met een passie voor Amerikaanse countrymuziek. Inge zal bekende countryklassiekers en enkele van haar eigen liedjes zingen.
Lynn van Werkhoven Heb je zin in wat ontspannen muziek? Lynn zingt en speelt piano. Ze voert covers uit, bij voorkeur de meer onbekende, evenals haar eigen geschreven liedjes. Deze uitvoering bevat een mix van pop / jazz / folk. Amy Winehouse, London Grammar and Lianne La Havas zijn haar inspiratiebronnen.
Lateesha Lateesha is een singer-songwriter die zingt en piano speelt en ze zal haar zelfgeschreven persoonlijke nummers ten gehore brengen.
Bergolf Laat je verleiden om op de boot te springen van Rachel en de andere bandleden, genaamd Bergolf. Bergolf neemt je mee op een poëtisch en muzikaal avontuur. Met behulp van scherpe Nederlandse teksten en soepele muziek vinden ze nieuwe metaforen in het leven.

#4 Orion Wing

SweetPotato SweetPotato voert klassieke / traditionele, folk en moderne Chinsese stukken, met traditionele Chinees instrumenten.
Spring Roll Spring Roll is een akoestische band met bandleden uit Indonesië. Ze spelen cover popsongs van verschillende artiesten.
Saxplosief Dit saxofoonensemble van WUR-studenten en alumni speelt verschillende nummers in het thema van het festival. Het internationale karakter van WUR en de vele fascinerende kanten van de natuur zullen worden benadrukt.
Ensemble van de Ontzetting Het ensemble van De Ontzetting heeft een zeer divers repertoire van verschillende muziekstijlen; van filmmuziek tot popsongs tot goedkope meezingers
Klezmer-orkest Ha'Chalon Klezmer is van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek met snelle ritmes, vrolijke melodieën en opzwepende nummers afgewisseld met rustige deuntjes (niguns) waar de gevoelige snaar in door klinkt.

#5 Orion Terrace

Lovely Stranger Een levenslang liedjesschrijfproject veranderde in een driekoppige groep met intieme vocale harmonieën, pastorale viooltonen bovenop technisch-doch-comfortabel gitaarwerk.
Willie B. & The Blue Sparrow Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo's die country-blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.
The musical service Een licht pop, muzikaal en klassiek piano- en zangduo. Alle stijlcombinaties zijn mogelijk.
FNOOBL Deze viermansformatie brengt de originaliteit van The Beatles samen met de energie van The Doors. De zoete klanken van de piano en gitaar worden aangevuld met de atmosferische kwaliteiten van de ukelele en de zingende zaag, wat zorgt voor een originele, melancholische en overtuigende podiumprestatie.
Tante ANS en de Bosduvels Tante ANS en de Bosduvels is een akoestische (cover)band. Ze doen hun uiterste best hun muziek op een manier te brengen die iedereen aanspreekt. Tante ANS en de Bosduvels zal een aantal bekende nummers uitvoeren, evenals eigen nummers. Pop, ballad, country en rock & roll, ze spelen het allemaal.

#6 Orion Amfitheatre

Overinflated Overinflated is een Nederlandse coverband met een eigen pop / ska / punkstijl. De bandleden doen waar ze goed in zijn: de beste nummers van toen nemen en daar de speciale dansvloer-inspirerende Overinflated-saus aan toevoegen.
StoneEdge StoneEdge is een klassieke rock-, blues- en rock 'n roll-band.
The Falcons Winnaars van Rock your WURld! Een poprock coverband die elk evenement tot een geweldig feest zal maken!
C'esco e i Musicanti di Brahma Folk-rockband uit Italië die hun eerste album uitbracht in mei 2017, het tweede in 2018.

#7 Forum Terrace

Voorleessessie Ietje Termietje In deze voorleessessie volg je Ietje Termietje, een jonge termiet van pas een paar dagen oud, en kom je alles te weten over het bijzondere leven van termieten. Kom gezellig rond Niels Kerstes, de schrijver, zitten en duik in de wereld van Ietje Termietje.
Pierrot et Colombine Wageningse toneelvereniging Pierrot et Colombine dat zowel Shakespeare als moderne kluchten speelt. Innovatie, creativiteit en tradities gaan hierbij gepaard.
Papaband 4 papa's (hier en daar aangevuld met een reserve papa) willen kleine en grote kinderen laten horen dat kindermuziek wel degelijk leuk en groovend kan zijn.
Histories confession by Flotsam Metric Een show met geluiden, licht, spraak en vooral aanstekelijke deuntjes en dansbare muziek. Een intrigerende ervaring die je meeneemt naar de strijd van het verleden en de kansen van de toekomst met liederen van grotendeels eigen materiaal van Wagenings beste internationale musici en enkele covers van de groten uit het verleden.
Diftong Een liedje is een perfecte manier om poëzie te presenteren. Omdat Diftong in het Engels schrijft en muziek maakt in Amerikaanse stijl, is hij A Dutch poet in an American dream. Het begint met een gevoel, dan komt er een tekstflard bovendrijven, er volgt een melodie. Kom luisteren naar deze pareltjes.
Jack Plane Alternatieve artisanale rockband. Jack Plane rockt met een volgelaagd geluid. De melodieën van frontman Dennis doen denken aan Radiohead / Coldplay / Saybia, maar Jack Plane onderbouwt het allemaal in zijn eigen stijl, van rock tot ballad. Van dynamische, vintage Wurlitzer-toetsen tot zware bassen en alles daartussenin. Deze enthousiaste fans zullen je meenemen op een muzikale reis!
The Wedding Riot Met enthousiasme speelt The Wedding Riot bekende en minder bekende Indie en alternatieve covers vanaf de jaren tachtig tot de dag van vandaag (denk aan Pixies, The Cure, Joy Division, The Stooges, Radiohead en meer). Daarbij wordt het benaderen van het originele geluid centraal gesteld, net als het zeer dansbaar houden van de show!
Grassmoawer Klezmer, balkan, punk, rock. Grassmoawer zorgt voor een tomeloze energietransformatie. Iedereen is welkom op dit feestje met gitaar, bas, drums, viool, klarinet, accordeon en koperblazers.

#8 Forum Tree Statue

Mes & Vork Het veelzijdige DJ-duo verzorgt een feestje met muziek met een beat.
DJ Ryzen Deze energieke DJ brengt je bekende en geliefde liedjes met een Latin en Carribean vibe. Ze brengt het feestje op gang en zorgt dat je blijft dansen!
Juny Martina performance Juny Martina is a rapper from Curacao that usually raps in Papiamentu. This is the native language spoken in Curacao. In 2018 he wants to make his debute to the international crowd and the rest of the world by making songs in English. He will be performing with his DJ and producer friends.
Squad 105 Dit energieke DJ- en MC duo zijn thuis op het podium dat ze al regelmatig deelden met nationale top 100-DJ’s. Rek en strek van tevoren, want draaien hun sets op hoog tempo. Geniet van tropische en Latin vibes met studentvriendelijke liedjes.
Intense 0317 Deze feestbeesten staan garant voor een memorabele nacht met de beste DJs en de heetste muziek.
George&Willy Dit Wageningse DJ duo heeft hun eigen unieke stijl ontwikkeld om jou in beweging te krijgen: een combinatie van harde house beats en hits. Je kunt een boel exclusieve mash-ups and bootlegs verwachten.
Feest DJ Peet Deze DJ geeft je zijn garantie voor 100% feest.

#9 Forum Grand café

Bluefish: environmental documentary LUFER (Bluefish) is een glitter in de ogen van mensen, groot geld voor de kleine en grote visser. Lufer Fishing is een verslavende dagelijkse routine voor de gepensioneerde, werkloze en off-time werkgevers / hobbyisten in Bosporus. Als u in oktober een dag rond de kustlijn van Istanbul kunt reizen, kunt u dag en nacht ongeveer tienduizend viswegen maken. Het betekent het verzamelen van redenen voor families en vrienden, voor tafelgesprekken rondom het kanaal. Lufer betekent deze feiten en nog vele duizenden jaren voor de mensen die rond de wateren van de Bosporus wonen. Maar met de vooruitgang van de zware industrie en de menselijke bevolking neemt het aantal vismigraties sinds de jaren vijftig van jaar tot jaar af. Sommige individuen en NGO's proberen dit feit te fotograferen met public awareness-campagnes, advertenties maar niemand heeft de migratie van de Blauwe vis naar de bodem ooit gedocumenteerd, de vis gevangen in de netten, vislijnen, onderwaterbeelden van de Zee van Marmara en het belangrijkste; mensen van Istanbul door de ogen LUFER en Bluefish door de ogen van haar inwoners.
Dieet Anders Cabaret: Dr. Anders, voedingswetenschapper en kleinkunstenaar, brengt als ‘Wetenschapper voor de Grap’ zijn eigen wijze en maffe liedjes, gedichten en hilarische overpeinzingen over de mooie dingen en de onvolkomenheden van het leven, met een dosis ironie en een vleugje melancholie. Vandaag: Dieet Anders door Dr. Anders.
Wageningen Comedy Club Met hun diversiteit aan talenten in comedy biedt Wageningen Comedy Club sketches, improvisatie, stand-up slapstick en nog veel meer.
Docu: The Future Table Ter ondersteuning van de festiviteiten rond de 100ste verjaardag van WUR faciliteerde RUW Foundation een groep zeer gemotiveerde en creatieve studenten om een documentaire te maken over de toekomst van voedsel. De documentaire heet The Future Table en het team stond voor de uitdaging om de verschillende visies van Wageningen te laten zien op hoe we ons voedselsysteem moeten ontwerpen. De makers van de film zullen een korte introductie geven en zullen beschikbaar zijn voor het beantwoorden van eventuele vragen aan het einde van de film.
Masterclass Terugspeeltheater door het Nederlands Toegepast Theater ism Het Inspringtheater (taal: Engels) Om mee te doen of om naar te kijken. Je kunt als bezoeker in- en uitlopen wanneer je wilt. Bij terugspeeltheater leer je door te improviseren ‘’echte’ verhalen te vertolken. Ervaar hoe spontaniteit bijdraagt aan communicatie op een verdiept niveau. Terugspeeltheater wordt over de hele planeet ingezet om dilemma’s en vraagstukken te bespiegelen waarbij het publiek toeschouwer en deelnemer tegelijk is.
3 korte documentaires over Wagenings onderzoek In drie korte documentaires vertellen onderzoekers en studenten over hun werk in Zuid- Afrika, Kenia en Nederland: (1) Stropers op het spoor in Smartparks, Zuid-Afrika (2) Reefrestoration: Herstel van het rif in Kenia (3) Zeewier uit Ierland: spin off maakt een hamburger met 15% zeewier

#10 Forum Stage

Wagalicious Dancemix van 4 minuten bestaande uit verschillende, zelfgemaakte choreo’s in verschillende stijlen.
Keltisch Dansje Traditionele Ierse dans vergelijkbaar met de Riverdance & Lord of the Dance-shows.
ISOW bellydance ISOW buikdans act.
Kindercolleges Colleges (voor kinderen) door WUR onderzoekers Arnold van Vliet en Marcel Dicke. Arnold van Vliet leert je alles over teken, wespen en de andere leuke kanten van natuur. En Marcel Dicke vertelt je alles over de wonderlijke wereld van vlinders, cicades, termieten en sprinkhanen.

Forum Ground Floor

Energy dance floor Door te dansen op deze energy floor genereer je stroom. Dus dans tot je erbij neervalt op de muziek van de silent disco en doe mee aan de dance battle.

Forum C222

Kindercolleges Colleges (voor kinderen) door WUR onderzoekers Arnold van Vliet en Marcel Dicke. Arnold van Vliet leert je alles over teken, wespen en de andere leuke kanten van natuur. En Marcel Dicke vertelt je alles over de wonderlijke wereld van vlinders, cicades, termieten en sprinkhanen.

Somewhere on the festival ground

Meet & Greet met de WURwolf Neem een foto met de WURwolf en vier 100 jaar WUR!
ISRIC Wereldbodemmuseum Bodem heeft overal mee te maken en is toch zo onbekend. Het bodemmuseum op Wageningen Campus laat je de verscheidenheid aan bodems in de wereld zien. Tevens leer je er over de rol van de bodem in de wereldvoedselvoorziening, klimaatverandering en watervoorziening. Bodems zijn belangrijk dus, maar wie het museum bezoekt zal ook ervaren dat de kleurige bodems van de wereld ook gewoon mooi zijn om naar te kijken. Voertaal op panelen, schermen en audio guides is het Engels. Kom langs en sluit als je wil aan bij een van de rondleidingen. Bij voldoende belangstelling gaan we in een groepje zelf een grondboring doen en de grond bestuderen!

Family Square

Kleur de verjaardagsslinger Kies een van de 100 years WUR kleurplaten en creëer samen de verjaardagsslinger!
Ontdek waterinsecten bij de Forum vijver Ontdek waterinsecten bij de Forum vijver.
Ga op de foto met Ietje Termietje Ga op de foto met Ietje Termietje en krijg gelijk een geprinte versie mee voor thuis.

Sustainability Square

100 jaar Wageningen University & Research betekent ook 100 jaar waardevolle kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid. Daarom hebben we op WUR100FEST een duurzaamheidsplein ingericht waar onderzoekers en studenten projecten laten zien waar WUR bij betrokken is.

Duurzame ontdek bus Ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Wat duurzaamheid betekent ontdek je in de Duurzame Ontdekbus. Een bus die rijdt op groen gas. Een bus waarvan de elektriciteit wordt opgewekt door een zonnepaneel. Een bus vol duurzame snufjes voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 16 jaar.
Verspillingsfabriek (No waste factory) De Verspillingsfabriek beschikt over de kennis en expertise op het gebied van voedselverspilling en heeft deze op één plek verzameld. De Verspillingsfabriek heeft een belangrijk uitgangspunt; voedsel dat eerder bestemd was als menselijk voedsel herbestemmen als menselijk voedsel.
InsectImpact door Enactus Wageningen Enactus Wageningen maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Enactus-teams uit 36 verschillende landen die allemaal werken aan één doel: een betere wereld mogelijk maken voor ons allemaal. Enactus Wageningen is opgericht in juni 2017 en we hebben nauwe contacten met Wageningen University & Research, Enactus Nederland en het bedrijfsleven in en rond Wageningen. Onze kracht ligt in het zien van kansen om sociale, economische en ecologische problemen op te lossen door middel van ondernemerschap.
Poep=Goud door NIOO Bij NIOO geloven ze dat afval niet bestaat. En ze houden ervan om hun geld te plaatsen waar hun mond is. Met hun Poep = Goud-project bijvoorbeeld.
Sustainable Banking
Sustainable fashion: Victor & Rolf tiny house showcase

100 years WUR square

WUR on wheels WUR100FEST is tevens de start van WUR on wheels. Tot 15 oktober stappen we op de fiets voor een gezamelijke, virtuele wereldreis. Samen met Alumni, Studenten en Medewerkers willen we 40.000 km fietsen. Elke kilometer telt. En dat voor het goede doel; de sponsoropbrengsten gaan naar Wageningen Borlaug Youth Institute. Doe je ook mee? https://wuronwheels.wur.eu/
Gifts & Gadgets Speciaal voor het honderjarige bestaan van WUR zijn er 100 years WUR gifts & gadgets beschikbaar. Koop vandaag jouw 100 years WUR sweater, drinkfles, boek, rompertjes en nog veel meer. Gewoon op #WUR100FEST.
Life after #WUR100FEST De festiviteiten van 100 years WUR gaat door tot en met 9 november! Het promoteam van 100 years WUR achter de stand vertelt je met liefde alles over de komende evenementen waar je aan kunt deelnemen. Bijvoorbeeld:
Science week 'System Earth' met (lunch)lezingen en excursies, een foto competitie, de Internationale conferentie 'Water Science for Impact' en het symposium 'Earth Futures';
Wisdom & Wonder Movie Talks te beginnen met een film gekozen en toegelicht door Louise Fresco;
Preview: WAD, overleven op de grens van water en land toegelicht door producent en WUR alumnus Ruben Smit:
Campus Safari, de kinderexcursie; op zoek naar de “big five”;
Klik hier om het volledige programma te bekijken of schrijf je in voor de 100 years WUR nieuwsbrief.