World Wide Wageningen Alumni Day

Op 23 juni 2018 vindt er in het kader van 100 jaar WUR een onvergetelijke wereldwijde alumni dag plaats. Wij vieren deze dag niet alleen in Wageningen maar in de hele wereld. Naast een uitgebreid programma op de campus van Wageningen, streven wij er ook naar om op 100 locaties alumni bij elkaar te laten komen.

Tel met ons af tot 23 juni

Tel af tot deze onvergetelijke alumni dag op 23 juni om 100 jaar Wageningen University & Research te vieren
days

Sustainable Food & Nutrition

Het thema van deze dag is ‘Sustainable Food & Nutrition’. Gezonde en veilige voeding voor iedereen is wereldwijd relevant en ten tweede verbindt voeding mensen met elkaar en tijdens World Wide Wageningen, verbindt het onze alumni met elkaar. Een bijzonder programma onderdeel van deze dag bestaat uit een online dialoog met onze alumni over de hele wereld. Via een livestream zenden wij deze dag uit en hopen we het thema zichtbaar te maken.

Online Worldwide Dialogue 'Access to Healthy Food in Metropolitan Cities'

De Online Worldwide Dialogue zal zich tijdens de Wereldwijde Wageningen Alumni dag bezighouden met het onderwerp “Toegang tot gezond eten in Metropolen”. Er zullen vijf panels met experts aanwezig zijn die vanuit Azië, Afrika, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Europa live verbonden worden met de Online Worldwide Dialogue. Deze landen zullen verschillende onderwerpen bespreken die te maken hebben met toegang tot gezond voedsel in metropolen. Zo zal onder andere productie, bevolkingsafname, logistiek en afvalstromen (in relatie tot circulaire economie) besproken worden. De dialoog zal live worden uitgezonden en kan gevolgd worden door alumni over de hele wereld.

Live Cooking 'Sustainable Menu for the Future

Neem deel aan het Live Cooking event dat plaatsvindt tijdens de World Wide Wageningen Alumni Day. De wereldberoemde chef Yotam Ottolenghi heeft een recept ontwikkeld waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Hij gebruikt in zijn recept ingrediënten die niet alleen passen bij een uitgebalanceerd dieet, maar ook bij de toekomst: waarin in 2050 op duurzame wijze en binnen de capaciteit van de planeet 9 miljard mensen gevoed zullen moeten worden. Nieuwsgierig naar het recept? Stel zelf een team samen en neem samen deel aan dit evenement, of probeer zelf Yotam Ottolenghi’s recept uit en deel foto’s van je resultaat. In het “Alumni Cook Book with Sustainable Recipes” gaan we recepten verzamelen van alumni, waarin eigen ideeën voor een duurzaam menu in komen te staan. Draag zelf ook een eigen recept aan voor het boek.

Klik hier voor het (Engelstalige) recept van Yotam Ottelenghi.
Meer informatie over deelname aan het Live Cooking event volgt snel.