World Wide Wageningen Alumni Reünie

Op 23 juni 2018 viert WUR haar 100-jarig bestaan met een wereldwijde alumnidag. Op locaties over de hele wereld ontmoeten alumni elkaar om herinneringen op te halen en opnieuw kennis te maken met hun universiteit. We zijn trots te kunnen melden dat de alumnidag in Wageningen op de Campus officieel geopend zal worden door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. De alumnidag duurt van 13.00 tot 21.00 uur.

Op deze dag wordt de Campus omgetoverd tot een festivalterrein met een Innovation Square, Food Square en een Meet & Greet Square. Gedurende de dag zijn er rondleidingen op de Campus, is er live muziek en kunt u langs de Alumni Memory Lane 1918-2018 lopen. Er worden inspirerende lezingen gegeven door alumni en onderzoekers en bezoekers kunnen de online WURld-dialoog volgen over voeding in megasteden. De dag is geheen in te vullen naar eigen wens, door eigen favoriete lezingen en activiteiten te kiezen uit het onderstaande programma.

Alumni Network App
Download de Alumni Network App en krijg het volledige programma op uw mobiele telefoon. Vind oude vrienden terug en nodig hen uit voor de Alumni Reunië.

Programmaboekje
Klik hier voor het overzichtelijke programmaboekje (Engelstalig).

Programma overzicht* - Stel uw eigen programma samen

Tijd Activiteit Informatie
13.00 Festival open voor gasten
13.00 - 21.00 1918 - 2018 Alumni Memory Lane
14.00 - 20.00 Innovation Square open Ontwikkelingen van de toekomst
14.00 - 15.30 Sessie 1 Lezingen en inspirerende verhalen van alumni. Meer informatie leest u in het uitgebreide programma
14.15 - 15.30 WURld Dialoog 'Access to healthy food in Metropolitan Cities'
14.30 - 20.30 Campus rondleidingen Start 14.30, 15.30, 16.30, 18.30, 19.30
14.30 - 17.30 AlgaePARC, Helix en ISRIC World Soil Museum rondleidingen Start 14.30 en 16.30
16.00 - 17.30 Sessie 2 Lezingen en inspirerende verhalen van alumni. Meer informatie leest u in uitgebreid programma
16.00 Food Square open en entertainment voor en door alumni Meer informatie in het uitgebreide programma
18.00 Officiële begroeting door de raad van bestuur en spectaculaire show Hoofdpodium
21.00 Einde programma
* Programma onder voorbehoud

Klik hier voor het uitgebreide programma.

Uitgelichte events

Alumni Memory Lane

Het eerste dat opvalt bij het betreden van het World Wide Wageningen festivalterrein is de 'trip down memory lane'. Je loopt letterlijk langs de 'Alumni Memory Lane' van 1918-2018 waar je verrast zult worden door foto's en andere herinneringen aan de goede oude tijd van studeren in Wageningen. Dit is ook de perfecte plek om je te herenigen met oude vrienden en kamergenoten.

Online WURld Dialogue

Een bijzonder programmaonderdeel is de online WURld Dialogue. Panels met prominente alumni en experts gaan vanuit Azië, Afrika, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Europa met elkaar en met de alumni in Wageningen in gesprek over ‘Toegang tot gezonde voeding in metropolen’. Onderwerpen als productie, bevolkingsafname, logistiek en afvalstromen (in relatie tot circulaire economie) komen aan bod. De dialoog is over de hele wereld online te volgen. Zodra de betreffende link voor de dialoog bekend is, zal deze hier gedeeld worden.

Rob Urgert: Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?

Rob Urgert - Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten? (NL)

Rob Urgert onthult zijn geheimen over het mysterie van creativiteit in een inspirerende en hilarische lezing: 'Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten'. Het publiek zal worden uitgedaagd om hun eigen creativiteit te verkennen: stereotypen zijn geschiedenis. Denk buiten de kaders! Rob zal je wereld laten zien van innovatie en creativiteit, zelfs als je nog geen genie bent.
Foto: Anne Reitsma Fotografie.

Tel met met ons af om op 23 juni 100 jaar Wageningen University & Research te vieren
days