Uitgebreid programma

Hoe ziet het programma eruit?

Vanaf 13.00 uur is het festivalterrein open. Het middagprogramma bestaat uit twee rondes. Per sessie kunt u deelnemen aan één van de activiteiten.
Sessie 1: van 14.00 - 15.30 uur.
Sessie 2: van 16.00 - 17.30 uur.
Om 18.00 uur wordt het feest officieel geopend door de raad van bestuur. Daarna zijn er diverse muzikale optredens.
In de middag zijn er Food Trucks, leuke activiteiten op het Innovation-plein, rondleidingen en kunt u herinneringen ophalen op de Memory Lane.
Bekijk hier het 'Programma in één oogopslag'.

14.00 - 15.30: Sessie 1: Lezingen, verhalen van alumni en rondleidingen

Onderwerp Sprekers Toelichting
Symposium Food for Future 'consumer behaviour' (EN) LET OP! start 13.45 prof.dr. Michel Nielen (WUR special chair on analytical chemistry), prof.dr.ir. Gert Spaargaren (WUR environmental policy for sustainable lifestyles and consumption, alumnus 1973*), Rosanne Hertzberger, (author) Richting een burgerwetenschappelijke benadering van het testen van voedselkwaliteit en veiligheid. Een lezing over consumentenvertrouwen, perceptie en veiligheid.
Dutch policy on the value of food (NL) Martijn Weijtens (ministry LNV deputy director), Willem Lageweg (transition coalition food), prof.dr.ir. Edith Feskens (tbc) (WUR professor in nutrition and health over the lifecourse, alumna 1980*) Wat is het beleid van LNV op gebied van duurzaam voedsel?
The power of Salland (NL) ir. Giny Hoogeslag (LEADER coordinator, alumna 1995*) Van onderop: dán krijg je dingen gedaan. Ook op gebied van duurzame voedselproductie. Denk aan Sallandse koolzaadolie in supermarkten of bodemonderzoek door boeren én wetenschappers samen. Hoe doe je dat in de praktijk? Gouden tips over de aanpak van De Kracht van Salland. Deze sessie wordt georganiseerd door Alumniwerkgroep Oost
Clean water by healthy nutrition (NL) prof.dr. Renger Witkamp (WUR professor in nutrition and pharmacology), dr.ir. Peter van der Maas (strategic advisor water technology at water laboratory North, lector sustainable water systems at Hogeschool Van Hall Larenstein, lumnus 1991*), dr.ir. Jolanda Boer (RIVM senior epidemiologist and nutritionist, alumna 1987*) Verontreiniging van water door medicijnen, of zelfs resten daarvan, is een serieus probleem. Hoewel deze verontreinigingen uit het water verwijderd kunnen worden via een technisch systeem, is reductie van medicijngebruik de meest duurzame route. Welke rol kunnen voeding en leefstijl hierin spelen?
Lifestyle as medicine or driver? (NL) dr.ir. Annemien Haveman-Nies (WUR associate professor human nutrition, alumna 1990*) Een gezonde leefstijl heeft veel positieve gevolgen voor de gezondheid van jong en oud. Maar er is ook nog veel onbekend, of onduidelijk. Is gezond leven iets voor patiënten, fanatici, of voor ons allemaal? In deze workshop wordt uw kennis getest en neemt u uw eigen leefstijl even kritisch onder de loep.
Water management and food security in deltas (EN) Riti Herman Mostert MSc (WUR multi stakeholder partnerships advisor and board member VWI, alumna 1999*) ir. Manon Wille (senior project manager water at municipality Renkum, alumna 1984*), ir. Nila Taminiau (team lead watersystem development and maintenance at waterboard limburg, alumna 1995*), Judit Snethlage MSc, (recent graduate international land and water management, alumna 2010*), ir. Catharien Terwisscha van Scheltinga (WUR delta expert, environmental research, alumna 1987*) Wij, als Wageningen Women Engineers 'Network en Network Land and Water, zijn bezorgd of er genoeg water voor voedsel zal zijn in 2050. Delta Planning draagt bij aan inzichten en oplossingen. In onze gecombineerde sessie focussen wij ons op twee punten. Ten eerste het belang om rekening te houden met de mening van de lokale gemeenschap, vooral vrouwen. En ten tweede, deltaplanning vereist nieuwe kennis en vaardigheden. Investeer in mensen, vooral vrouwen, om de vereiste capaciteit op te bouwen.
Taste development and food education (NL) drs. Jolijn Zwart- van Kessel (WUR manager support service in taste education and EU fruits for school), prof.dr. Kees de Graaf (WUR chairman division of human nutrition, professor in sensory science and eating behaviour, alumnus 1974*) Jong geleerd is oud gedaan. Geldt dat ook voor gezond eten? Kinderen en groente zijn geen gelukkig huwelijk. Wat kunnen we daar aan doen? De afstand tussen productie en consumptie wordt groter en groter; hoe verkleinen we deze kloof? Voedsel is spannend en interessant, maar hoe brengen dat over op onze kinderen?  In een onderhoudende sessie met een paar smaak-proefjes gaan we met u in gesprek over smaakontwikkeling en voedseleducatie.
Transformational learning experience (EN) ir. Janine Luten (WUR managing director Wageningen Academy, alumna 1991*), Miel Hooijdonk (WUR programme manager Wageningen Academy), Agnes Kiss (WUR programme manager Wageningen Academy) Wageningen University & Research biedt een executive educatie programma voor een breed publiek van startende professionals tot CEO's. De AgriFood sector staat voor enorme uitdagingen welke vragen om verandering. Dit zal ook van invloed zijn op de strategie van veel AgriFood-bedrijven, welke individuele oplossingen nodig hebben. Deze sessie biedt een geweldige kans om meer te leren over hoe onze programma's reflecteren op deze uitdagingen. Laat u inspireren door deel te nemen aan een echte businesscase
The mobile food lab in your pocket (NL) dr.ir. Toine Bovee (RIKILT researcher authenticity and bioassays, alumnus 1984*), dr.ir. Yannick Weesepoel (RIKILT researcher food scanners, alumnus 2003*) Anno 2040 wordt verwacht dat praktisch alle voedselkwaliteitstesten on-site zullen plaatsvinden door consumenten of inspecteurs. De traditionele laboratoria zullen een nieuwe functie vervullen als expertisecentrum voor deze simpele mobiele testen. Toine en Yannick vertellen over de geschiedenis en ontwikkeling van verschillende typen mobiele technieken van de laatste 30 jaar en over wat 2040 ons gaat brengen.
How alumni are shaping the future of plant meat (NL) ir. Loes Moor-Hulshof (director operations, vegeterian butcher, alumna 2000*), prof.dr.ir. Atze Jan van der Goot (WUR professor of protein structuring and sustainability) In deze presentatie beschrijven Loes en Atze Jan hun reis op het gebied van duurzame voeding. Tijdens die reis ontmoetten ze elkaar een paar keer. Loes deed haar MSc-scriptieproject onder supervisie van Atze Jan en daarna sloot ze zich aan bij een multinationaal bedrijf om een succesvolle carrière te beginnen. Tegelijkertijd zette Atze Jan zijn onderzoek voort naar structureringsprocessen en ontdekte een nieuwe methode om vezelige eiwitproducten te maken. Die ontdekking werd opgepikt door nationale kranten en gelezen door Loes. Dat bleek een belangrijk moment in beide carrières. Nu werken Loes en Atze Jan nauw samen bij de ontwikkeling van de vleesanaloga van de volgende generatie.
The voice of health and nutrition (NL) dr.ir. Loek Pijls (nutritionist & epidemiologist, alumnus 1985*) Wie mag wat zeggen over voeding en gezondheid? Van overheden tot bloggers, bedrijven en natuurlijk ook de diëtist en de dokter: velen zeggen van alles over eetgewoonten. Wie mag eigenlijk wat zeggen over voeding en gezondheid?
Participation in environmental policies implementation (EN) Fernanda A. Matuk (WUR PhD student at forest and nature conservation policy group, Federal Institute from Minas Gerais (Brazil)) Implementatie van milieubeleid met een betrokken aanpak. Tijdens deze workshop wordt er nagedacht over de uitdagingen en successen om beleid te implementeren. Terwijl er zal worden geprobeerd om theorie-praktijk en wetenschap-maatschappij-beleid te overbruggen. Om samen kennis te produceren en tegelijkertijd de economie, het milieu en de samenleving aan te pakken.
WURld Dialogue 'Access to healthy food in Metropolitan Cities' Simon Pampena, moderator (Australian numeracy ambassador), prof.dr.ir. Arthur Mol (WUR rector magnificus, vice-president of executive board, alumnus 1978*), ir. Martien van Nieuwkoop (director agriculture at World Bank Group, alumnus 1980*), dr. Huang Sanwen (director general, agricultural genome institute at Shenzhen, CAAS), dr. Laurent Sedogo (executive director Dreyer foundation and former minister of agriculture, Burkina Faso, alumnus 1995*), dr. Ruben Echeverría (director general, CIAT) Een uniek dialoog waarmee de Wageninse community wereldwijd wordt verbonden via een online uitzending. Panelleden uit vijf continenten staan in live verbinding en bespreken hun grootste uitdagingen om 'de stad te voeden'. Koning Willem-Alexander opent de dialoog in Wageningen en iedereen kan online deelnemen. Meer informatie vindt u hier.

16.00 - 17.30: Sessie 2: Lezingen, verhalen van alumni en rondleidingen

Onderwerp Sprekers Toelichting
Symposium Food for Future 'trends in food and innovation' (EN) LET OP! start 15.45 Anneke Ammerlaan (food expert and trend analyst at Vision on Food), Esther van Rijswijk, chair ( economist, journalist and facilitator, known from Elsevier and RTL Nieuws) Trends in voeding en innovatie. Een interactieve sessie over trends in voedsel en innovatie. Onderdeel van symposium Food for Future.
Food waste is delicious! (NL) ir. Toine Timmermans, moderator (WUR programme manager sustainable food chains, alumnus 1983*), Lara de Brito (alderperson health, education and food at municipality of Wageningen), George Verbene (owner Jumbo supermarket Wageningen), Chantal Engelen MSc (co-founder ‘Kromkommer’ and co-initiator ‘verspilling is verrukkelijk’, alumna 2007*) In maart 2018 is het eerste ‘Verspilling is Verrukkelijk” schap van Nederland geopend bij de Jumbo supermarkt van Verberne in Wageningen. Hier staan producten van 18 sociale ondernemers, gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Het initiatief wordt ondersteund door MVO-Nederland en de gemeente Wageningen, en is een proeftuin voor WUR voor onderzoek naar de consumentenacceptatie van deze surplus producten. Dit is één van de initiatieven gekoppeld aan de Nationale agenda “Samen tegen Voedselverspilling”.
The power of Salland (NL) ir. Giny Hoogeslag (LEADER coordinator, alumna 1995*) Van onderop: dán krijg je dingen gedaan. Ook op gebied van duurzame voedselproductie. Denk aan Sallandse koolzaadolie in supermarkten of bodemonderzoek door boeren én wetenschappers samen. Hoe doe je dat in de praktijk? Gouden tips over de aanpak van De Kracht van Salland. Geornaniseerd door Alumnikring uit de regio Oost.
Prunus & Co, the history of tree species (NL) ir. Bart Nyssen (forest ecologist at Bosgroepen Zuid Nederland, alumnus 1994*) Wageningen speelt al meer dan een eeuw een belangrijke rol in het denken over en omgaan met geïntroduceerde boomsoorten. Waar sommige boomsoorten een vaste plek hebben verkregen zijn andere soorten decennia lang verguisd. ‘Prunus & co’ gaat in op de achtergronden van deze ontwikkeling en de rol van Wageningers daarbij.
Insect farming: insects as food and feed (EN) prof.dr.ir. Arnold van Huis (WUR emeritus professor, tropical entomologist, laboratory of entomology, alumnus 1967*) Insecten zullen een geheel nieuwe sector innemen in de voedsel en voeder industrie. Van productie to consumptie, er is een hele nieuwe wereld te ontdekken met betrekkeing to insecten als voedsel en voer. Ontdek de hoogtepunten van onze nieuwste Summer School 'Insecten als voedsel en voer'.
Gender equality and empowering rural women (EN) Willemien Koning (UN women representative 2018, boardmember Copa women’s committee, chairperson LTO, ‘vrouwen & bedrijf’, member of the advisory board of Agriterra) In deze interactieve workshop zal er met Willemien Koning een dialoog worden gehouden over de positie van vrouwen en meisjes van het platteland wereldwijd. Ziet u mogelijkheden om de positie van deze planttelands vrouwen te versterken? De Nederlandse VN vrouwenvertegenwoordigster zal deze ideeën en adviezen met zich meenemen wanneer zij namens Nederland spreekt in Oktober dit jaar. Kom naar deze workshop, deel uw expertise en grijp uw kans op uw persoonlijke invloed op de VN.
E-numbers: blessing or a curse? (NL) Rosanne Hertzberger (author), prof.dr.ir. Tiny van Boekel (WUR special professor dairy science and Technology, alumnus 1970*) De commotie rond MSG, aspartaam, emulgatoren, etc. wekt de suggestie dat mensen denken dat deze e-nummers tot doel hebben om de consument massaal te vergiftigen, als een perverse daad van de vermaledijde voedingsmiddelenindustrie. Zou het kunnen zijn dat er wat anders achter deze commotie zit, een wantrouwen gebasseerd op onduidelijkheden binnen de voedselproductie? In deze Q&A sessie gaat Tiny van Boekel in op de reden waarom technologen zweren bij e-nummers, terwijl Rosanne Hertzberger analyseert waarom daar zoveel weerstand tegen is.
Optimism for biodiversity? (EN) dr. Lawrence Jones-Walters (WUR head of programme biodiverse environment) Niet-duurzame exploitatie van de natuurlijke wereld vormt een bedreiging voor de voedsel- en waterveiligheid van miljarden mensen. Vernietiging van de natuur is net zo gevaarlijk als klimaatverandering, dit volgens mondiale rapporten die hard voortkomen uit het nationaal wijdverspreide en zeer impactvolle onderzoek naar insectenverlies. Wat nu enigszins anders lijkt te zijn, is dat terwijl eerdere rapporten een oorverdovende stilte hebben gekregen in termen van reactie van beleidsmakers en politici, we nu het begin kunnen zien van een positieve verandering ten goede die uiteindelijk een reden voor optimisme kan zijn.
Sports and nutrition at an olympic level (EN) dr.ir. Jeroen Wouters (innovation manager ‘sport and nutrition’ at dutch olympic training centre Papendal’, alumnus 1989*), dr. Marco Mensink (WUR assistant professor nutrition, energy metabolism and health) Sport en voeding zijn sterk met elkaar verbonden, zowel om optimale resultaten te verkrijgen als om te herstellen na het sporten. Verschijnselen die relevant zijn voor herstel bij topsporters blijken ook relevant te zijn voor atleten op amateur niveau en herstelprocessen in zorgsituaties. In deze interactieve sessie worden onderzoek en innovaties besproken, een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische benaderingen vanuit verschillende invalshoeken en met een brede relevantie en impact. Sport en voeding een WURLD te winnen.
Nutrition as a medicine? (NL) prof.dr. Ben Witteman (WUR endowed professor in nutrition and intestinal health transitional care and MD doctor) Voeding bij ziekte; de hoeksteen van de medische behandeling? Bij ziekte zijn patiënten vaak katabool en ondervoed. Dit was reden dat Hippocrates de oplossing zocht in voeding om de patiënt te versterken waardoor hij zelf zijn ziekte kon overwinnen. De laatste decennia heeft de medicinale behandeling de overhand. Moeten we anno 2018 de rol van voeding tijdens behandeling van ziekte niet herwaarderen?
Speed date with the Utrecht region! (NL) Lennart van der Burg MSc (business development sustainable management at TNO, alumnus 2006*), ir. Frank Bakx (independent consultant in microfinance, agri-value chain development and rural cooperatives at Rabobank Alumnus 1970*) De kans om actieve Wageningers te ontmoeten die bij jou om de hoek wonen en/of werken. Namelijk in provincie Utrecht. Tijdens deze interactieve netwerk sessie maak je in 1 uur kennis met minimaal 10 Wageningers tijdens de speed date en maak je ook kennis met 2 aansprekende bedrijven uit Utrecht.
Digitisation for sustainable food production (EN) ir. Tamme van der Wal (WUR researcher data science and data innovation strategies and partner at AeroVision B.V., alumnus 1986*) De vruchten plukken van digitalisering om een duurzame verstoring van de voedselproductie te bewerkstelligen
A journey through time: 100 years of impact (EN) LET OP! Start 16.30 Rens Buchwaldt MBA (WUR executive board, finance, business and services), prof.dr.ir. Cees Buisman (WUR professor biological recovery and reuse technology, UASB Reactor, alumnus 1979*), prof.dr.ir. Gatze Lettinga (WUR agrotechnology and food sciences, UASB Reactor), Birgit Dekkers MSc WUR (PhD candidate food process engineering group, Plant Meat, alumna 2009*),prof.dr. Joop van Lenteren (WUR professor emeritus entomology, Biological pest control) prof.dr.ir. Willem Takken (WUR personal chair laboratory of entymology, Solar Mal, alumnus 1969*), drs. Emil Georgiev (WUR research associate The Sustainability Consortium) Ontdek hoe het Wageningse onderzoek de afgelopen eeuw een levensveranderende impact heeft gehad op het milieu, de economie en de samenleving. Raak geïnspireerd door de meest innovatieve onderzoeksthema's van deze eeuw en ontmoet de meest inspirerende alumni en onderzoekers.

14.00 - 20.00: Innovation Square

Onderwerp Toelichting
3D food printing Meer informatie volgt
Boost your smell Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel informatie u haalt uit de geur van uw eten? Geuren zijn potentiële zintuiglijke voedselelementen, die kunnen worden gezien als eigenschappen van het soort voedsel dat u gaat eten. Maar hoe gaat het met het herkennen en classificeren van deze geuren? In onze geurcabine moet je je olfactorische vermogens testen door verschillende voedselgeuren te ruiken en ze te beoordelen op specifieke sensorische eigenschappen.
Food labels, true or false? Een voedingsetiket moet betrouwbaar zijn, maar hoe eerlijk zijn voedselproducenten eigenlijk? In de stand van RIKILT kun u met de nieuwste technieken zelf voedingsmiddelen testen en onderzoeken op veiligheid en betrouwbaarheid. Als onderzoeksinstituut binnen de WUR is RIKILT gespecialiseerd in het meten van stoffen en onderzoek naar voedselfraude.
Measuring behaviour Door gedrag te bestuderen en te begrijpen, zijn onderzoekers beter in staat om de kwaliteit van leven te verbeteren. Noldus Information Technology maakt het mogelijk om gedrag te meten in een breed scala van onderzoeksgebieden, zoals insectstudies met muggen, consumentengedrag in een winkelomgeving, ontwikkelingsonderzoek met kinderen in een klaslokaal en meer! Kom en zie zelf hoe het werkt - proef bijvoorbeeld de nieuwste populaire snacks en zie uw eigen impliciete reactie, of ontdek wat we kunnen automatiseren met de nieuwste video-trackingtechnologie op het gebied van insectengedrag. We kijken er naar uit je te zien!
PrimeDiagnostics 4 healthy plants PrimeDiagnostics ontwikkelt, maakt en verkoopt verschillende soorten testen om de gezondheid van plantmateriaal te meten. Deze testen worden gebruikt in het veld, de kas en het laboratorium door telers, consulenten en/of laboratorium medewerkers. Met behulp van deze testen wordt ziek plantmateriaal verwijdert waardoor de opbrengst van gezonde planten toeneemt en er minder ziektebestrijding nodig is. Dit is de basis voor een veilige en gezonde productie van ons eten.
Shear cell technology for meat analogues Meer informatie volgt
Test your foodprint 0,9 hectare landbouwgrond en 2740 liter water is er beschikbaar per wereldbewoner bij een eerlijke verdeling zou plaatsvinden. Wat is de impact van uw winkeldmandje? Test uw eigen voedselafdruk in deze virtuele supermarkt van het Voedingscentrum.
The future for startups StartLife is koploper op het gebied van de ondersteuning van startups in de agri en food sector. Bij deze stand kunt u de nieuwste uitvindingen op het gebied van voedsel en technologie vinden, gecreëerd door onze startups! Kom bij ons langs op de World Wide Wageningen Alumni Day en leer meer over over de innovatieve ideeën.
Together against food waste In maart 2018 is het eerste ‘Verspilling is Verrukkelijk' schap van Nederland geopend bij Jumbo supermarkt Verberne in Wageningen. In dit winkelschap staan producten van 18 sociale ondernemers, gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden, zoals soepen, sauzen, granola en zeep. Dit initiatief wordt ondersteund door MVO-Nederland en de gemeente Wageningen. Het schap is onderdeel van een unieke samenwerking: Wageningen, levend laboratorium 'Samen tegen Voedselverspilling'. WUR voert onderzoek uit naar de consumentenacceptatie van deze surplus producten. Op de stand wordt een speciale 100jaar WUR verspillingssoep aangeboden.
Live Cooking ‘Sustainable Menu for the Future’ Neem deel aan het Live Cooking event. De wereldberoemde chef Yotam Ottolenghi heeft een recept ontwikkeld waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Hij gebruikt in zijn recept ingrediënten die passen bij een uitgebalanceerd dieet, nu en in de toekomst; een toekomst waarin in 2050 op duurzame wijze en binnen de capaciteit van de planeet 9 miljard mensen gevoed moeten worden. Nieuwsgierig naar het recept?

14.30 - 20.30: Rondleidingen

Onderwerp Informatie Toelichting
Campus tour (EN & NL) Meeting point: de Zaaier voor het Atlas gebouw. Starttijd: 15.30, 16.30, 17.30, 18.30 en 19.30 en duurt ongeveer één uur. De tour kan in het Nederlands en Engels worden gevolgd. De Campus tour is een rondleiding over Wageningen Campus, waarbij de route door de 'Wet Nature Garden' loopt en langs Orion en Forum. De gidsen zijn studenten, die regelmatig groepen vertellen over de bezienswaardigheden, ontwikkelingen en gebouwen. Ook zullen zij hun persoonlijke ervaringen over het leven op de Campus delen.
Tour door AlgaePARC (EN & NL) Meeting point: de Zaaier voor het Atlas gebouw. Starttijd: 14.30 en 16.30 en duurt ongeveer één uur. De tour kan in het Nederlands en Engels worden gevolgd. AlgaePARC is een grote multidisciplinaire onderzoeksfaciliteit die de gehele procesketen van microalgen en cyanobacteriën integreert en zich richt op de integratie van biologische en technische aspecten van teelt en bioraffinage. Technologieën worden zowel op laboratorium- als op proefschaal ontwikkeld en gaan van het oorspronkelijke idee naar de productieprocessen die concurrerende en innovatieve processen en producten opleveren. Op deze manier worden fundamenteel onderzoek en toepassingen overbrugd. Deze tour zal gegeven worden door ing. Rick Wieggers, Maria Barbosa PhD MSc.
Tour door Helix (EN & NL) Meeting point: de Zaaier voor het Atlas gebouw. Starttijd: 14.30 en 16.30 en duurt ongeveer één uur. De tour kan in het Nederlands en Engels worden gevolgd. Deze tour zal gegeven worden door leden van de studievereniging Di-Et-Tri.
Tour door ISRIC World Soil Museum (EN & NL) Meeting point: de Zaaier voor het Atlas gebouw. Starttijd: 14.30 en 16.30 en duurt ongeveer één uur. De tour kan in het Nederlands en Engels worden gevolgd. Het World Soil Museum is het enige museum met een verzameling bodemprofielen die de hele wereld beslaan. Er zijn duizenden bodemprofielen die afkomstig zijn uit ongeveer tachtig landen uit alle delen van de wereld.

16:00 - 21.00: Entertainment programma

Onderdeel Informatie Toelichting
Symphony orchestra Sonante 16.30 - 18.00 Locatie: Orion, begane grond Symfonie orkest Sonante zal ons verblijden met een mooie verscheidenheid aan Amerikaanse werken.
Rob Urgert - Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten? (NL) 19.00 - 19.30 Locatie: Wisdom & Wonder Pavilion, Big Room. Rob Urgert is WUR-alumnus en Cabaretier. Hij startte zijn studie in 1986 en is gepromoveerd in 1997. Rob Urgert geeft zijn geheimen prijs in een even inspirerend als hilarisch verhaal over het geheim van creativiteit in zijn lezing: "Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?". Het resultaat: het publiek zal op een geheel nieuwe manier hun eigen creativiteit aan kunnen gaan boren. Clichés en platgetreden paden zijn verleden tijd. Living outside the box! 'Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten' is een komische en interactieve voordracht, maar wel eentje met een serieuze bodem. Rob geeft in een flitsend half uur zijn visie op creativiteit en innovatief denken. Hoe leer je te denken buiten de gebaande paden? En: als je geen genie bent, hoe kom je er dan toch zo dicht mogelijk bij in de buurt?
Kimberley (deelneemster van The Voice of Holland) 18.00 - 18.30 Locatie: Centrale podium Ze komt uit Breda, maar tourt door heel Europa met de Duitse coverband NCB. Ook was ze bijna vier jaar lang de leadzangeres van de succesvolle coverband The Young Beethoven. Ze heeft er al een heel rock-‘n’-roll leven op zitten, terwijl ze nog maar 26 jaar is. Dit jaar deelneemster was ze deelneemster aan ‘The Voice’.
De Rijnpijpers 16.00 - 21.00 Locatie: Festival terrein Alumniband de Rijnpijpers treden eenmaal per jaar op tijdens de Ede Dweildag. Speciaal voor de World Wide Wageningen Alumni Day heeft de band 12 oude Rijnpijpers gevonden die meer dan bereid zijn om op te treden! Ze zullen vanaf een uur of vier rondlopen over het festivalterrein, dus wie weet wordt u verrast met een gouden ouden tijdens het ophalen van herinneringen langs de Alumni Memory Lane!
Trio Among Friends 19.30 - 21.00 Locatie: Wisdom & Wonder Paviljoen "Trio Among Friends" bestaat al jaren. Hun muziek swingt de pan uit, vooral omdat de musici al jaren als goede vrinden met elkaar muziek maken. Daarnaast spelen zij ook nog steeds in allerlei andere grotere swingende orkesten, als de Ceresband of Tzigane Swing. Pensionado drummer Nick verzorgt het doorstomende rythme, bassist Eric laat de muziek de tent uit swingen en alumnus KLV-er Alexander melodieëert het geheel naar hogere sferen, zodanig dat het gehoor kriebels in de knieën krijgt. Bekende ouwe nummers die de revue passeren, zijn: "All of Me", "I can give You Anything but Love, baby" of de bekende Bossa Nova's als "the Girl of Apenema…"

10.30 - 13.00: 25e jaars reünie - startjaar 1993

Klik hier voor het programma