100 years WUR in de stad – Wageningen in Wageningen

Op 16 en 17 juni vieren we 100 jaar WUR in de stad met een sprankelend festival voor jong en oud Wageningen. Iedereen is welkom!

Organisator 100 years WUR

za 16 juni 2018 tot zo 17 juni 2018

Locatie Wageningen stad

Gegarandeerd gaat het dak van de stad bij de swingende Gevelconcerten en een optreden van Studentenorkest De Ontzetting. De buitenfilm - Mama Mia! The movieverandert de markt in een podium voor een veelstemmig stadskoor. Dus, smeer je keel, breng je eigen stoel mee en laat je stem horen.

Op zaterdag om 12 uur openen Burgemeester Geert van Rumund en Louise Fresco (WUR) het festival met koffie en taart. Jong en oud spelen XXL spellen en studentenverenigingen houden Open Huis. Ben je, of voel je je kind? Help dan mee en versier de stad met de creatie van een kleurrijke guirlande met 100 vlaggen.

Op zondag proef je van 100 culturen, klanken, smaken en kleuren op de Global Village Market. Daarna is er een gezellige Potluck BBQ. Neem je favoriete eten mee, bereid het op de grote BBQ’s, deel het met je buren en geniet van ontmoetingen en verrassende gerechten. Met Mango y Ramos (Baobab Music).

Doe mee en geniet van het beste van beide werelden.

Zaterdag (Binnenstad & Markt)

12.00 u   Burgemeester Geert van Rumund en WUR voorzitter Louise Fresco openen het festival en trakteren op Koffie en Taart. (Raadhuisplein)

13.00 u   Versier de Stad Help kunstenares Marianne Schokkenbroek met het kleuren van een giga-verjaardagsslinger met 100 vlaggetjes. (start Raadhuisplein)

14.00 u   XXL Spellen voor jong en oud. Jumbosjoelen, Megatwister en Vier op een (enorme) Rij. (THUIS in Wageningen)

15.00 u   Studentenverenigingen ontvangen je in hun Open Huis. Kijk achter de schermen, neem een drankje aan de bar en ontdek wat ‘de gewone man’ heeft aan de studie aan de WUR. (div. lokaties)

19.00 u   Kijk omhoog en luister naar de Gevelconcerten door muzikale studenten en andere Wageningse muzikanten. (route vanaf de kerk)

Geniet van een speciaal menu Taste the Waste’. Horecatoppers van Bar - Restaurant Taste, Eetcafé Buurman&Buurman, Café De Tijd, Brasserie Drinks and Bites, Pannenkoekenhuis Wageningen, Colors World Food en Robuust zetten voedselverspilling smakelijk ‘ op de kaart’.

21.30 u   Studentenorkest De Ontzetting brengt je alvast in de stemming voor de film. (Markt)

22.30 u   MAMA MIA! The movie verandert het marktplein in een podium voor een veelstemmig stadskoor. Smeer je stembanden, breng je eigen stoel mee laat je horen. (Markt)

Zondag (Torckpark)

12.00 u   Global Village Market Internationale studenten bezoekers laten je proeven en genieten van smaken, muziek en mode uit hun cultuur.

16.00 u   Potluck BBQ. Breng je eigen lekkere eten mee en deel het met je buren. DJ’s Mango & Ramos (Baobab Music) zorgen voor de perfecte atmosfeer voor inspirerende ontmoetingen.

17.00 u   Stadsdichteres Ivanka de Ruijter brengt een Ode in Poëzie aan 100 jaar WUR en/in Wageningen (i.s.m. kunstenaar Robbert Kamphuis).

...           geniet van de rest van de avond.