Wageningen in Wageningen

100 years WUR in de stad – Wageningen in Wageningen

Wageningen University & Research bestaat 100 jaar. Al een eeuw lang lieten studenten en medewerkers hun voetstappen achter op de campus en in de stad. Ze wonen, shoppen, eten, drinken, vieren, werken en … studeren. Op 16 en 17 juni vieren we in, met en voor de stad Wageningen dat we al honderd jaar buren zijn. Dat schept een band! Inwoners van de stad, ondernemers, studentenverenigingen, stad en universiteit organiseren samen een weekend vol leuke activiteiten voor jong en oud(er).

Organisator 100 years WUR

za 16 juni 2018 tot zo 17 juni 2018

Locatie Wageningen stad

We starten zaterdag met koffie en taart. ’s Avonds klinkt muziek tijdens gevelconcerten in de binnenstad. We sluiten de avond af met ‘Mama Mia! The Movie’ op het marktplein, dus, smeer je stembanden en mis het niet!

Zondag struin je over de Global Village Market, proeft van gerechten, luistert naar muziek en bewondert de mode van verschillende culturen. Neem lekker eten mee om te delen en sprokkel je maaltje bij elkaar op de Potluck BBQ in het Torckpark.

Iedereen is welkom! Doe mee en ontdek het beste van beide werelden.

Zaterdag (Binnenstad)
12.00 uur Start Festival Wageningen in Wageningen – 100 jaar WUR in de stad: Geert van Rumund en Louise Fresco trakteren op KOFFIE & TAART.
13.00 uur VERSIER DE STAD: Een slinger met 100 vlaggen loopt dwars door de stad. Help je mee kleuren? (Markt – Thuis)
NOOIT TE OUD om te (XXL) spelen: Jumbo-sjoelen, Giga-dammen en Mega-Mens erger je niet. Ouderenactiviteit. (Thuis)
15.00 uur Studentenverenigingen ontvangen je in hun OPEN SOCIËTEIT. Kijk achter de schermen, neem een drankje aan de bar en ontdek wat ‘de gewone man’ heeft aan de studie aan de WUR?
19.00 uur Kijk omhoog en luister naar de GEVELCONCERTEN door muzikale studenten en andere Wageningse muzikanten. (route vanaf de kerk)
Geniet van een speciaal Wageningen in Wageningen-menu bij diverse horecaondernemers.
21.30 uur Studentenorkest DE ONTZETTING brengt je alvast in de stemming voor de film.
22.30 uur Smeer je stembanden en zing mee met MAMA MIA! The movie (markt). Neem je eigen stoel mee en laat je horen!
Zondag (Torckpark)
12.00 uur GLOBAL VILLAGE MARKET: 100 jaar, 100 nationaliteiten, 100 smaken, klanken en kleuren
16.00 uur Meet, Greet, Share, Relax. Breng en deel je eten bij de POTLUCK BBQ met DJ Baobab
17.00 uur Stadsdichteres Ivanka de Ruijter brengt een poëtische ode aan 100 jaar WUR en/in Wageningen.