Boekpresentatie "Metamorfose: 1993-2018 van Landbouwuniversiteit en DLO tot Wageningen University & Research"

Presentatie

Boekpresentatie "Metamorfose: 1993-2018 hoe Wageningen wereldtop werd"

Veel heeft het niet gescheeld, of Wageningen University had niet eens haar tachtigste verjaardag kunnen vieren en zeker niet haar honderdste. Na jaren van dalende studentenaantallen, herpakte de universiteit zich en herrees Wageningenals een Phoenix uit de vermeende as. De journalisten Martijn de Groot en Joost van Kasteren blikken in het boek “Metamorfose: 1993-2018 hoe Wageningen wereldtop werd” met de belangrijkste spelers terug op deze periode.

Organisator 100 years WUR

vr 22 juni 2018

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

‘Het terras van het Voorburgse restaurant Savelberg op een zonnige najaarsmiddag in 1995. Een gezelschap van zo’n acht personen is aangeschoven om een vorkje te prikken, zoals ze dat onder elkaar noemen.’

Zo begint het boek over afgelopen 28 jaar van Wageningen University. Joost van Kasteren en Martijn de Groot beschrijven het onverwachte ontstaan van Wageningen University & Research. Een keuze die ertoe heeft geleid dat onze universiteit uit het diepe dal van de jaren negentig is geklommen. In het vierde deel van de geschiedenis van de 'Landbouwuniversiteit' beschrijven ze hoe de samenvoeging van de universiteit met de landbouwkundige instituten een wereldwijd succes werd. Het lelijk eendje van universitair Nederland groeide uit tot de internationale zwaan van het agro- en foodonderzoek.

Tot onze spijt hebben wij de eerder geplande presentatie door onvoorziene omstandigheden uit moeten stellen. Dit evenement is alleen voor genodigden.