Boekpresentatie "Metamorfose: 1993-2018 van Landbouwuniversiteit en DLO tot Wageningen University & Research"

Presentatie

Veel heeft het niet gescheeld, of Wageningen University had niet eens haar tachtigste verjaardag kunnen vieren. Hoewel de universiteiten van Utrecht en Nijmegen stonden te trappelen om de boedel te verdelen rees Wageningen als een phoenix uit de vermeende as. In het vierde deel van de geschiedenis van de ‘Landbouwuniversiteit’ wordt verhaald hoe dat in zijn werk ging.

Organisator 100 years WUR

ma 19 maart 2018

Locatie Wisdom and Wonder Pavilion, Wageningen Campus

‘Het terras van het Voorburgse restaurant Savelberg op een zonnige najaarsmiddag in 1995. Een gezelschap van zo’n acht personen is aangeschoven om een vorkje te prikken, zoals ze dat onder elkaar noemen.’

Zo begint het boek over afgelopen 28 jaar van Wageningen University. Joost van Kasteren en Martijn de Groot beschrijven het onverwachte ontstaan van Wageningen University & Research. Een keuze die ertoe heeft geleid dat onze universiteit uit het diepe dal van de jaren negentig is geklommen.

Dit bijzondere boek is beschikbaar vanaf 19 maart 2018.