Chemicus opent de honderdste verjaardag van WUR

Chemicus Lee Cronin opent honderdste verjaardag van WUR

4 december 2017

Lee Cronin, hoogleraar bij University of Glasgow, luidt de honderdste verjaardag van Wageningen University & Research in. De vooraanstaande chemicus is keynote spreker op 9 maart 2018 tijdens de Dies Natalis van WUR.

Rector magnificus Arthur Mol is zeer verheugd dat Cronin tijdens de honderdste Dies Natalis komt spreken. ‘Hij is een prominent onderzoeker die ons vanuit een onverwachte invalshoek kan inspireren. Cronin probeert het leven te ontrafelen vanuit de chemie. Hoe is vanuit ‘dode materie’ van moleculen leven ontstaan en wat was daarvoor nodig? Het lijkt geen Wagenings onderwerp, maar het is het wel degelijk. Ik kijk uit naar zijn rede.’

Aftrap jubileum

Komende Dies is de aftrap van een reeks activiteiten om het jubileumjaar te vieren. Acht maanden lang coördineert en organiseert 100 years WUR tal van activiteiten voor studenten, medewerkers en alumni.

De komst van Cronin past binnen het thema ‘Life’ van 100 years WUR. Met dit thema vestigt de organisatie van 100 years WUR in maart en april aandacht op de complexiteit van leven. Daarna volgen de thema’s ‘Food’ en ‘Earth’.

Bekijk hier de TED talk van Cronin: 'Materie tot leven wekken'.