shutterstock_34140259_creative-inn.gif

Tentoonstelling

Creatieve innovatie: Kunst ontmoet Wetenschap

Een spannende samenwerking tussen jonge, beginnende kunstenaars en wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) zal leiden tot creatieve innovatie. Tien kunstenaars worden door WUR uitgenodigd om te werken aan een thema in twee van de vijf domeinen.

Organisator 100 years WUR
Datum

za 10 maart 2018 tot zo 11 november 2018

Kunstenaars zijn uitgenodigd te reageren op de call tot en met 8 december 2017. Voor deze samenwerking zijn door wetenschappers van WUR tien thema’s gedefinieerd. Deze zullen niet alleen leiden tot cross-overs maar zorgen ook voor verbindingen binnen WUR omdat ze samenwerkingen zijn tussen verschillende organisatie-eenheden. Na sluiting van de inschrijvingen zal een selectiecommissie een keuze maken voor de kunstenaars die vervolgens gekoppeld zullen worden aan wetenschappers.
De kunstenaars zullen gedurende een periode van twee maanden op Wageningen Campus aanwezig zijn en intensief samenwerken met wetenschappers. Aan het einde van deze periode zullen ze hun gemaakte werk presenteren in de door hen gekozen vorm.

Het project stimuleert interessante kruisbestuivingen tussen wetenschap en kunst en sluit volledig aan bij het thema ‘Wageningen Wisdom & Wonder’ door de combinatie van innovatie en creativiteit.