Science week 'What is Life?'

Activiteit

FameLab Wageningen heat 2018

Het is niet vreemd dat Wageningen vanaf het begin van FameLab Netherlands studenten en jonge onderzoekers de gelegenheid bood om aan deze internationale vertelcompetitie deel te nemen. Het sprankelend communiceren van je eigen verhaal over wetenschap zou onderdeel moeten zijn van het curriculum in iedere wetenschappelijke opleiding. Famelab - vertel je verhaal over wetenschap in drie minuten, zonder Powerpoint - is dan ook een evenement die de deelnemers skills voor de rest van hun carrière aanreikt.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 16 maart 2018 18:30

Locatie De Wilde Wereld, Burgtstraat 1, Wageningen city.

De internationale Famelab-ronde is opgezet door de British Council en Cheltenham Science Festival. Deelnemende onderzoekers, tussen 21 en 40 jaar, vertellen een verhaal over hun onderzoek met in hun achterhoofd de wens dat de luisteraars aan hun lippen hangen. Een driehoofdige jury oordeelt op content, clarity en charisma.

Om de geselecteerde deelnemers een steun in de rug te geven krijgen zij voorafgaand aan hun optreden een presentatiecursus van een professionele trainer. Die kennis en vaardigheden hebben zij op zak en met de ervaringen van de Wageningen heat kunnen twee finalisten de nationale competitie tussen de winnaars van ander universiteiten met vertrouwen tegemoet zien, zeker omdat de British Council er een tweedaagse master class aan vastplakt. 

De nationale winnaar mag op het internationale Cheltenham Science Festival in juni de vertelstrijd aangaan.

Programme FameLab 2018
18.20 Theater opent
18.45 Introductie over FameLab - Maria Forlenza
19.00 Eerste sessie van ongeveer negen presentaties
20.05 Pauze
20.30 Tweede sessie van ongeveer negen presentaties
21.35 Jury overleg
21.50 Jury beslissing (twee winnaars)
22.00 Einde programma

Onderzoekers, studenten en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd om de Wageningen heat bij te wonen. Wees op tijd, om te voorkomen dat de sprekers afgeleid worden.