Maak kennis op de markt

Maak kennis op de markt

Wetenschappers van WUR werken aan onderwerpen die je overal in het dagelijks leven tegenkomt. Die vind je bij de kraampjes op de markt en misschien zitten ze ook wel in jouw boodschappentas! Bezoek je op zaterdag 12 mei en zaterdag 19 mei de markt in Wageningen? Laat je dan meenemen door theatermakers kunstenaars die het verhaal achter deze producten laten zien.

Organisator 100 years WUR

za 12 mei 2018

za 19 mei 2018

Locatie Wageningen markt

Wist jij dat de banaan bijna was uitgestorven? Of dat je DNA van je eten kunt veranderen? Op de markt in Wageningen kun je kennismaken met de wetenschap en met de onderwerpen waar onderzoekers en studenten op Wageningen campus aan werken.

Optredens

Verspreid over de markt treden zes kunstenaars/theatermakers op. Zij geven hun impressie van onderwerpen waar de Wageningse wetenschappers aan werken. Aan bod komen eiwitten, koffie, DNA ‘knippen en plakken’ met CRISPR-Cas, bananen, sierbloemen en zoetigheden als snoep/stroopwafels. De betrokken wetenschapper geeft daarbij uitleg over zijn of haar werk. Dit is dus je kans op een speelse manier kennis op te doen op je eigen markt!

Met gids on tour

Wil je niks missen? Een gids neemt je mee langs alle theateroptredens. De tour start bij de kraam van Wageningen University & Research naast de fontein, (tegenover de ingang van de Grote Kerk op de markt).
Starttijden: 10.00 11.00 12.30 13.30 uur.

Maak kennis op de markt is bedoeld om de inwoners van Wageningen en Wageningen University & Research te verbinden, nu het onderzoek en het onderwijs van WUR zich steeds meer verplaatst van het centrum van Wageningen naar Wageningen campus. WUR wil met deze marktactie ook de inwoners van Wageningen op een creatieve manier informeren over het werkveld van WUR. Maak kennis op de markt is één van de activiteiten in het jubileumjaar (100 years WUR) en wordt mede georganiseerd door de theatermakers van #ONCK.