Mansholtlezing

Lezing

Mansholtlezing 2018

De Mansholtlezingen, vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt, worden door Wageningen University & Research georganiseerd om Europees beleid en thema's in het domein van Wageningen University & Research (voedsel, landbouw, duurzame leefomgeving) te bespreken.

In september 2016 werd de eerste Mansholtlezing georganiseerd onder de titel ‘Towards a Common Agricultural and Food Policy'. In 2017 was voedselbeleid en -onderzoek het onderwerp van de Mansholtlezing.

Mansholtlezing 2018

De Mansholtlezing van 2018 zal plaatsvinden op 19 september, op dezelfde locatie als de eerdere Mansholtlezingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Keynote speech

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, Prof. dr. Louise O. Fresco, zal een keynote speech geven en er zullen twee documenten worden gepresenteerd:

  • Het beleidsdocument ‘Food transition 2030’ richt zich op de uitdaging om in de komende twintig jaar een transitie mogelijk te maken naar een duurzaam, betaalbaar, betrouwbaar en hoogwaardig voedselsysteem om aan de vraag van de groeiende en diverse wereldbevolking te voldoen
  • Het beleidsdocument ‘Towards a European Food and Nutrition policy’ onderzoekt het huidige beleid en de praktijk en beantwoordt de vraag hoe innovatie een verschuiving richting een beter voedingspatroon kan ondersteunen.

Een forum van internationale deskundigen zal beide documenten bespreken.

Mansholtlezingen

De Mansholtlezingen, vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt, worden door Wageningen University & Research georganiseerd om Europees beleid en thema's in het domein van Wageningen University & Research (voedsel, landbouw, duurzame leefomgeving) te bespreken. In september 2016 werd de eerste Mansholtlezing georganiseerd onder de titel ‘Towards a Common Agricultural and Food Policy'.