Green Student Challenge

Activiteit

Month of Education - Finale Student Challenge 'Design the Ultimate Urban Greenhouse'

Hoe ziet de kas van de toekomst eruit? Tijdens de eerste Wageningse Student Challenge gaan 23 internationale teams, met studenten van meer dan 30 universiteiten, een duurzaam urban greenhouse ontwikkelen. Lokale productie van voedsel speelt een steeds grotere rol binnen steden. De sector staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Ook in Nederland ontstaan steeds meer initiatieven op dit gebied.

Organisator 100 years WUR

di 28 augustus 2018

Locatie Orion, gebouwnummer 103
Bronland 1
6708WH Wageningen
0317 48 87 77

Tijdens de challenge gaan studenten van meer dan 30 universiteiten de uitdaging aan om een duurzame kas te ontwerpen. Tijdens de presentatie tonen ze hiervan een voorbeeld: met een schaalmodel, virtuele tour of een app waarmee bewoners de lokale voedselproductie kunnen monitoren.

Studenten van relevante studies en/of life sciences universiteiten in de hele wereld kunnen zich voor de Challenge opgeven. De resultaten worden door een vakkundige jury beoordeeld.

De Grand Finale

De Grand Finale is een dag in het kader van duurzaamheid. De dag start met het symposium: ‘Urban greenhouses and the Future of Food’. De Designers Market tijdens de lunch is vrij toegankelijk, daar ontmoet je de teams en kun je jouw stem inzetten voor de publieksprijs. Tijdens de Grand Finale pitchen alle teams hun ideeën onder begeleiding van gastvrouw Tracy Metz en jury Aart Oxenaar, Beatrix Alsanius, Nona Yehia, Jago van Bergen and Michiel Klompenhouwer.

Mis het niet! Registeer je voor 19 augustus!

Kaartprijzen:
Studenten:€5
Professionals: €15

Bezoek de website voor meer informatie en om je op te geven.