Month of Education – Hoe onderscheid je je van andere studenten?

Lezing

Month of Education – Hoe onderscheid je je van andere studenten?

In het kader van de Month of Education zal ESLOO (European Schools Love Our Ocean) een alternatieve blik werpen op het thema ‘excellentie en onderwijs’, gevolgd door een uitgebreide discussie. ESLOO is een initiatief dat streeft naar het creëren van een duurzame mindset onder voornamelijk studenten. In samenwerking met Socrates Honours Society staat de vraag centraal hoe excellentie kan worden bereikt door een alternatieve, ambitieuze en brutale manier van handelen. Welke mogelijkheden naast de studie zijn er om dit in de praktijk te brengen? Bereid je voor op een sprong in het diepe!

Organisator 100 years WUR
Datum

do 17 mei 2018 19:00

Locatie Wisdom and Wonder Pavilion, Wageningen Campus

Over ESLOO

ESLOO is opgericht voor de ‘Our Ocean Conference 2017’ in Malta door de Ocean Youth Leaders en Sustainability Entrepreneurs Dennis Dorpmans, Annelijn Rusing en Aleksandr Stommels.

Annelijn Rusing
Annelijn Rusing

Dennis Dorpmans
Dennis Dorpmans

Aleksandr Stommels
Aleksandr Stommels

Om de duurzame ontwikkelingsdoelen voor 2030 te bereiken is een nieuwe manier van denken nodig bij de generatie van nu om de gaten op te vullen om tot een duurzame wereld te komen. ESLOO vult dit gat door onderwijs te leveren dat een duurzame mindset creëert om vervolgens te worden ingebed in de manier van leven. Verder levert ESLOO onderwijsfaciliteiten met de digitale middelen om studenten een duurzame visie bij te brengen. Door deze visie zullen studenten meer over duurzaamheid gaan nadenken, waarbij bewustzijn wordt gecreëerd omtrent de impact van hun eigen daden op de omgeving en hun toekomst.

Op deze manier kan een nieuwe generatie opstaan met nieuwe idealen en een visie voor een beter, mooier en duurzamere planeet. Zij zullen deze duurzame mindset de rest van hun leven en in hun werk met zich meedragen als de toekomstige leiders van deze wereld.

Programma
19.00 - 19.10 Introductie door Socrates
19.10 - 20.00 Lezing door Dennis Dorpmans
20.00 - 20.10 Korte Pauze
20.10 - 21.0 Discussie/brainstorm door team ESLOO
21.00 - 21.30 Afsluitende borrel door Socrates