Onthulling kunstwerk “Must Leave”

Presentatie

Onthulling kunstwerk “Must Leave”

Een uniek cadeau voor het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research. Een spectaculair kunstwerk wordt geplaatst in de vijver op de campus bij Orion. Het is de geelgerande waterkever. Met vleugels van meer dan 5 meter breed lijkt de kever elk moment uit het water op te vliegen.
Marten Scheffer heeft het kunstwerk ontwikkeld, samen met de Deense beeldhouwer Vagn Iversen. Zijn filosofie: “Zowel wetenschappers als kunstenaars zijn geïnteresseerd in het ontdekken van de essentiële vragen van het leven. Maar waar wetenschappers een antwoord zoeken, brengt de kunstenaar vooral de vraag onder onze aandacht...” Met trompetgeschal zal de onthulling worden aangekondigd. Mis het niet!!!

Organisator 100 years WUR
Datum

wo 16 mei 2018

Locatie Wageningen

Het idee is dat het beeld een centrale blikvanger gaat worden op de campus. Daarnaast heeft het een prachtige symbolische betekenis die we zullen toelichten op een bordje op de naastgelegen brug.

Marten Scheffer heeft het kunstwerk ontwikkeld samen met de Deense beeldhouwer Vagn Iversen, bekend om zijn hyperrealistische installaties. Zijn filosofie is dat zowel wetenschappers als kunstenaars geïnteresseerd zijn in het identificeren van essentiële vragen over de wereld om ons heen. Terwijl wetenschappers proberen dergelijke vragen te beantwoorden, brengen kunstenaars hen slechts onder de aandacht. Vaak zijn de vragen indringender dan de antwoorden. Goede kunst nodigt ons uit om na te denken en zorgt voor een langdurige inspiratie.

Meer weten over dit kunstwerk en Marten Scheffer?

Lees meer

Aanvullende informatie over deze activiteit inclusief data en locatie zal spoedig bekend gemaakt worden.