STOF - Searching for the New Luxury

Activiteit

STOF - Searching for the New Luxury

In een nieuw samenwerkingsverband," The New Luxury", werken ArtEZ, hogeschool in de kunsten Arnhem, samen met Centre of Expertise: future makers en WUR aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Het doel is om innovatie en uitwisseling van kunst en wetenschap te laten resulteren in de ontwikkeling van een duurzame waardeketen voor mens en omgeving.

Organisator 100 years WUR
Datum

ma 3 september 2018 tot zo 30 september 2018

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Deze waardeketen is gebaseerd op nieuwe, duurzame materialen, een innovatieve productietechnologie en duurzaam hergebruik in de wereld van mode, productontwikkeling en binnenhuisarchitectuur.
Binnen het vak academische consultancy training (ACT) gaan studenten gedurende het collegejaar in 5 periodes werken aan 5 opdrachten geformuleerd door ArtEZ. De uitkomsten van ieder onderzoek worden aan het eind van elke periode gepresenteerd. Nieuwe inzichten worden meegenomen in de expositie State of Fashion “The New Luxury”. Tijdens een groots evenement in september op de campus worden alle resultaten gepresenteerd.

Voor meer informatie over het evenement, zie ook de website Circular Fashion of van 'State of Fashion, Searching for the New Luxury'.