"#ShareyourWURld" fotowedstrijd

Activiteit

#ShareYourWURld fotowedstrijd voor middelbare scholieren

Deel een foto van de wereld om je heen en wij laten je de link met Wageningen University & Research zien! Een professionele jury kiest de beste foto’s uit en onze wetenschappers laten zien wat jouw foto met zijn of haar werk te maken heeft. De vijf beste inzenders winnen een fotoworkshop en de winnaar een KeyMission camera waarmee je beelden in 360 graden kunt filmen. Stuur tussen 3 en 30 april jouw mooiste foto in!

Organisator 100 years WUR
Datum

di 3 april 2018 tot ma 30 april 2018

Locatie Wisdom and Wonder Pavilion, Wageningen Campus

Dit jaar bestaat Wageningen University & Research 100 jaar. Om dit te vieren organiseren wij voor scholieren uit het middelbare onderwijs de fotowedstrijd #ShareYourWURld. Als instituut op het gebied van Life, Food en Earth is Wageningen University & Research overal in jouw dagelijks leven terug te vinden. Aan de hand van jouw foto vertellen onze wetenschappers je graag op welke manier dat is.  

Wageningen University & Research doet o.a. onderzoek binnen leerstoelgroepen. Iedere leerstoelgroep staat onder leiding van een professor en heeft zijn eigen expertise. Neem een kijkje op de website van onze leerstoelgroepen en doe inspiratie op voor jouw foto! 

Zend tussen 3 april en 30 april jouw mooiste foto in die met Life, Food of Earth te maken. 

Je kunt inmiddels geen foto's meer inzenden.

Prijsuitreiking 

Vrijdag 8 juni ontvangen de makers van de 25 beste foto’s een uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 29 juni. Tijdens de prijsuitreiking worden de 5 beste foto’s en uiteindelijk de winnende foto bekend gemaakt. We vertellen dan ook wat de link tussen de foto’s en het werk van onze wetenschappers is. 

De makers van de 5 beste foto’s winnen een workshop* van natuur- en landschapsfotograaf Melchert Meijer zu Schlochtern. Melchert heeft door de jaren heen een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Zo heeft hij onder andere voor de televisiedocumentaire ‘Levende Rivier’ gefilmd en gefotografeerd. 

De winnende foto ontvangt daarbovenop een Nikon KeyMission camera waarmee haarscherp 360 graden gefilmd kan worden. De camera is stof- en waterdicht, schok- en vorstbestendig en je kunt verbinden met je smartphone via SnapBridge. Niets houdt je nog tegen om erop uit te trekken en de meest waanzinnige foto’s te maken! 

Jury 

Je wint niet zomaar. De fotojurering ligt namelijk in handen van een deskundige jury bestaande uit Guy Ackermans, Ruben Smit en Sterrin Smalbruge. 

Over de jury

Guy Ackermans is fotografiedocent en al 35 jaar huisfotograaf van Wageningen University & Research. Guy fotografeert onder andere voor universiteitsblad Resource en doet verslaglegging van evenementen op onze campus, zoals de van het academische jaar en inauguraties. Daarnaast werkt hij ook voor verschillende vakbladen en opdrachtgevers als gemeenten. In 1988 studeerde hij af in Wageningen af in Bosbouw. 

Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan de Wageningen Universiteit. Vanaf 2003 is hij professioneel natuurfotograaf & filmer. Zijn foto's worden gebruikt in allerlei nationale en internationale tijdschriften, zoals National Geographic. Als filmregisseur van natuurfilms maakt hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis over de Oostvaardersplassen (2013) en de gelijknamige tv-serie bij de Vara. Ook is hij regelmatige gast bij De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. 

Sterrin Smalbruge Ze studeert ecologie aan Wageningen University, staat in het theater met De Grote Reptielenshow, geeft slangencolleges en haar heeft 12.000 volgers op haar Facebookpagina 'Sterrin's Wild World'. Een van haar mentoren was Romilly van den Bergh, de rechterhand van tv-bioloog Freek Vonk. Sterrin gaat regelmatig mee als Romilly Vonk moet assisteren bij een televisieoptreden.

Reglement fotowedstrijd Wageningen University & Research  

Bij het inzenden van de foto moet je aangeven dat je het reglement gelezen hebt en akkoord gaat met de inhoud hiervan. Lees het reglement goed door.

Reglement

  • Je kunt van 3 tot 30 april jouw foto uploaden. Inzendingen die daarna via welke weg dan ook binnenkomen, doen niet mee aan de wedstrijd.
  • Met deelname aan de #ShareYourWURld fotowedstrijd geef je toestemming voor het gebruik van jouw foto met daaronder jouw naam, leeftijd en school door Wageningen University & Research voor publiciteit in het kader van de wedstrijd en prijsuitreiking. Jouw foto kan gebruikt worden op websites, social media, drukwerk en andere kanalen van Wageningen University & Research.  
  • Jouw naam wordt altijd vermeld wanneer jouw foto wordt gebruikt, maar je krijgt hier geen financiële vergoeding voor.  
  • De foto die je inzendt moet door jou gemaakt zijn.  
  • De foto moet gepubliceerd mogen worden. Wanneer er bijvoorbeeld mensen op de foto staan, moeten zij toestemming hebben gegeven voor het maken van de foto.   
  • De foto mag wel verbeterd zijn (bijvoorbeeld in kleur), maar niet gemanipuleerd (bijvoorbeeld met Photoshop). 
  • De #ShareYourWURld fotowedstrijd is uitgeschreven voor scholieren van het middelbaar voortgezet onderwijs. Deelnemers moeten dit onderwijs volgen en hun middelbare school vermelden bij de inschrijving.

Voor vragen, neem contact op met: shareyourwurld@wur.nl

* De workshop vindt voor alle winnaars op dezelfde dag in groepsverband plaats. De datum wordt in overleg bepaald.