Symposium 'Food for Future'

Symposium

Symposium Food for Future

Dit symposium vindt plaats op 22 en 23 juni. Per dag wordt er een specifiek thema behandeld over voeding. De eerste dag is dat ‘voedselproductie’ en de tweede dag is dat ‘voedselverwerking en consumptie’.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 22 juni 2018 tot za 23 juni 2018

Locatie Orion, building number 103 Bronland 1, 103 6708 WH Wageningen

Tijdens het tweedaagse symposium worden trends en innovaties in de hele voedselketen geschetst. Op vrijdag 22 juni krijgen bezoekers aan de hand van lezingen een kijkje in lopend onderzoek over de productieketen van ons voedsel. De dag wordt opgebouwd via innovaties in veredeling naar nieuwe technologie in aquacultuur, kassen, stadslandbouw, robotica en precisielandbouw. Tijdens het lagerhuisdebat aan het eind van de dag bediscussiƫren sprekers en publiek een aantal maatschappelijke stellingen.

Vrijdagochtend: technological innovations

9:00 Opening by Esther van Rijswijk
9:10 Huanming Yang (Beijing Genomics Institute)
9:40 Arjen van Tunen (Keygene)
10:10 Steve Long (University of Illinois)
10:40 Break
11:10 Leo Marcelis (WUR)
11:30 Janneke de Kramer (WUR)
11:50 Corné Kempenaar (WUR)
12:10 Imke de Boer (WUR)
12:30-13:30 Lunch

Vrijdagmiddag: global food chains

13:30 Karl Almås (SINTEF Ocean)
14:00 John Ingram (University of Oxford)
14:30 Polly Ericksen (ILRI)
15:00 Break
15:30 Martin Kropff (CIMMYT)
16:00 Lagerhuisdebat
17:00-18:00 Drinks

De tweede dag van het symposium staat in het teken van consumenten als belangrijke spelers in de productie- en consumptieketen. In de ochtend gaat de aandacht naar onderzoek naar voeding, voedinswaarde, gezondheid en nieuwe voedingsbronnen. De middag richt is op consumentengedrag en perceptie van voedsel. Het symposium eindigt op 23 juni met een interactieve sessie door Anneke Ammerlaan, trendwatcher op gebied van voedselinnovatie.

Zaterdagochtend: nutrition, health and novel food

9:00 Baukje de Roos (University of Aberdeen)
9:30 Clare Mills (Manchester Institute of Biotechnology)
10:00 Gerda Feunekes (Voedingscentrum Nederland)
10:45 Break
11:15 Loes Moor-Hulshoff (De Vegetarische Slager) & Atze Jan van der Goot (WUR)
11:45 Koen van Swam (Stichting Noordzeeboerderij)
12:15 Kjeld van Bommel (TNO)
12:35-13:45 Lunch

Zaterdagmiddag: consumer behaviour

13:45 Michel Nielen (WUR)
14:15 Gert Spaargaren (WUR)
14:45 Rosanne Hertzberger (authour)
15:15 Break
15:45 Anneke Ammerlaan (trendwatcher)
16:45 Closing by Esther van Rijswijk
17:00-18:00 Drinks

Esther van Rijswijk is voorzitter van symposium Food for future. Alle onderdelen zijn in Engels.