Symposium 'Food for Future'

Symposium

Symposium 'Food for Future'

Dit symposium zal plaatsvinden op twee aaneengesloten dagen. Per dag wordt er een specifiek thema behandeld over food. De eerste dag is dat ‘food production’ en de tweede dag is dat ‘food processing and consumption’.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 22 juni 2018 tot za 23 juni 2018

Locatie Wageningen Campus

Tijdens het 2-daagse symposium worden trends en innovaties in de hele voedselketen geschetst. Op 22 juni krijgen bezoekers aan de hand van lezingen een preview van lopend onderzoek over de productieketen van ons voedsel. De dag bouwt op van innovaties in veredeling, teelt, veehouderijen, stadslandbouw en visserijen, transities in productieketens en precisielandbouw naar een essentiƫle vraag: wat dragen die concrete innovaties bij aan wereldwijde voedselzekerheid?

De tweede dag van het symposium staat in het teken van consumenten als belangrijke speler in de productie- en consumptieketen. Voorkeuren, voedingswaarde, diƫten, acceptatie van innovaties en gezondheid komen aan bod. Ook deze dag staat in het teken van de toekomst. Eten we straks enkel nog 3D geprint voedsel en heeft iedereen persoonsgebonden dieet?

Lunch, diners en een debat aan het eind van de dag bieden ruimte om van gedachte te wisselen en suggesties te doen in elkaars werkveld. Naast het hoofdprogramma zijn er parallelle sessies over voeding en sport, voeding en kinderen en wat we wel en niet moeten eten.

Meer informatie, waaronder de tijden en locaties, wordt spoedig bekend gemaakt.