Symposium

Symposium 'Food for Future'

Dit symposium zal plaatsvinden op twee aaneengesloten dagen. Per dag wordt er een specifiek thema behandeld over food. De eerste dag is dat ‘food production’ en de tweede dag is dat ‘food processing and consumption’.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 22 juni 2018 tot za 23 juni 2018

Locatie Wageningen Campus

Binnen het thema ‘food production’, komen onderwerpen aan bod zoals: voedselveiligheid, productie (planten en dieren) en farming systems (conventioneel, urban, biologisch). Binnen het thema food processing and consumption’ komen onderwerpen aan bod zoals: veiligheid (toxins, nieuwe technologieën, GMO, bionano), allergieën, processing, gezondheid van de mens, perception, diëten en voeding. Elke dag bestaat uit de volgende elementen: een keynote speaker, presentaties van diverse sprekers, video’s van alumni uit de gehele wereld over de rol van voedsel in hun leven. Daarnaast een bedrijfspresentatie, een trendwatcher, kookworkshops en natuurlijk bijzondere gerechten, nationaal en internationaal, tijdens lunch en diner. In de avonden vinden debat sessies plaats.

Meer informatie, waaronder de tijden en locaties, wordt spoedig bekend gemaakt.