Thymos Health Week

Conferentie

Thymos Health Week

Thymos organiseert 22-25 mei weer de Health Week! In deze week zullen drie thema’s centraal staan, namelijk: bewegen, mentale gezondheid en voeding. In deze week zullen er van allerlei activiteiten georganiseerd worden zoals: een bootcamp, cursus sportmassages, lezingen, film, yoga les, hardloop clinic en nog meer. Verder kun je inschrijven voor een gezondheidscheck, een meting lichaamssamenstelling en een rebalancing massage. Voeding kan in het programma niet ontbreken dus worden er elke dag gezonde lunches op Sport Centre de Bongerd aangeboden en kun je je eigen smoothie maken door te fietsen bij het Forum. Hieronder vind je meer informatie en kun je je inschrijven voor de activiteiten.

Organisator Thymos
Datum

di 22 mei 2018 tot vr 25 mei 2018

Locatie De Bongerd and Wisdom and Wonder Pavilion, Wageningen Campus

Gezonde lunches en smoothies

Dinsdag t/m donderdag (22 t/m 24 mei) tijdens de lunch verkoopt SWU Thymos gezonde lunches en smoothies in de Pub van Sports Centre de Bongerd & op het pleintje voor het Forum. Elke dag zal er een andere lunch zijn. De lunches kosten slechts €2 per stuk en de smoothies €2 per stuk.

Meting lichaamssamenstelling (maandag 22 mei en vrijdag 25 mei)
In 15 minuten wordt je lichaamsvet, gewicht en lengte gemeten. Met deze informatie zal je BMI (Body Mass Index) berekend worden. Ingi Alofs, sport docente bij het SCB zal deze metingen uitvoeren.

Gezondheidscheck (dinsdag 22 mei en woensdag 23 mei)
Interesse om meer inzicht te krijgen in je eigen gezondheid? Tijdens een gezondheidscheck worden je BMI en bloeddruk berekend en je zult een korte VO2-Max test doen. Vervolgens krijg je een advies van Tijmen van Oostenbrugge, krachttrainer bij het Sports Centrum de Bongerd (SCB). Door middel van een health check krijg je een algemeen beeld van je gezondheid in slechts 20 minuten.

Leren van sportmassage (dinsdag 22 mei)
Zijn je spieren toe aan een massage? Door veel te sporten kunnen je spieren stijf of overbelast raken. Matthijs Klaassen, krachttrainer bij het SCB, zal je leren hoe je een sportmassage kunt geven bij elkaar. De kosten zijn €3 per persoon en de inschrijving is alleen geldig als er binnen twee dagen geld is overgemaakt naar NL66RABO0367012626.

Bootcamp marathon (dinsdag 22 mei)
Een workout over de campus waar verschillende oefeningen gedaan worden om je na een uur weer fit te laten voelen. Deze bootcamp verschilt van de andere bootcamps, omdat we de hele campus gaan gebruiken! Schrijf je in en zorg dat je om 17:30 klaar staat voor de Bongerd.

Rebalancing massages (woensdag 23 mei)
Bij rebalancing massages zijn de bewegingen langzamer, zodat je tijd krijgt om te voelen waar de spanning mogelijk zit. Hierdoor ontstaat bewustzijn in je lichaam en kan de spanning die er vaak al langere tijd zit loslaten en zal je uiteindelijk een zeer diepe ontspanning ervaren. Een Rebalancing is dus zowel geschikt als ontspanning als bij pijn of blessures in het lichaam. De kosten voor deze massages zijn 5 euro en duren één uur. Inschrijving is pas geldig als er binnen twee dagen geld is overgemaakt naar NL66RABO0367012626. Er zijn maar 5 plekken beschikbaar, dus schijf je snel in.

Lunch lezing: ‘Slaap bewust beter’ (woensdag 23 mei)
Een goede nachtrust is nodig voor je lichaam en je hersenen. Een goede nachtrust geeft nieuwe energie, herstelt en repareert je lichaam en ruimt de “rommel” op in je lichaam en hoofd. Je onthoudt nieuwe dingen beter en je bent “helderder” in je hoofd. Slaaptekort leidt tot vermoeidheid, minder concentratie, je wordt emotioneler, minder energiek en sneller vatbaar voor ziektes. Kom naar de lezing over slapen en leer hoe je op een goede manier kunt zorgen voor voldoende slaap en een goede nachtrust. De lezing vindt plaats in het Orion C3033 om 12:30-13:15.

Yoga les op de Campus (woensdag 23 mei)
Kundalini yoga is een vorm van yoga waarin je door oefeningen jezelf voorbereid op meditatie. Deze vorm van yoga is erg gericht op ademhalingsoefeningen, die je verder zal kunnen toepassen in stressvolle situaties. Daarnaast word er tijdens deze vorm van yoga veel bewogen in de houdingen dit in tegenstelling van andere soorten yoga. De yogales zal worden gegeven door Isabelle Silvis. Zij is een oud studente aan de Wageningen Universiteit en is daarnaast een gediplomeerde yogadocente. Zij weet hoe druk het studentenleven kan zijn en hoe belangrijk is om tussendoor te kunnen ontspannen. Schrijf je in en verzamel op het grasveld voor de ingang van het Orion (fietsparkeerplaats). 

Filmavond (woensdag 23 mei)
In de Spot zal er een film te zien zijn die je laat nadenken over gezondheid. De titel van de film is nog niet bekend en zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden! Hou deze site in de gaten.

Interactieve Lezing op de spinning bike (donderdag 24 mei)
Je weet dat je moet trainen voor een betere conditie en/of prestaties. Maar wat is trainen? En hoe train je voor duursporten als hardlopen, wielrennen en aanverwante sporten? Wat moet je trainen? Hoe hard? Hoe vaak en wanneer? En waarom? Al fietsend geef ik je de belangrijkste handvatten mee.

Looptechniek training (donderdag 24 mei)
Loop je graag hard of wil je dit weer oppakken? Kom langs bij deze clinic om jouw looptechniek te verbeteren. Jan Groeneveld zal verschillende oefeningen doen en persoonlijk advies geven zodat jij nog meer uit je hardlooprondje kunt halen.

Slacklining (donderdag 24 mei)
Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om tussen de bomen te balanceren?  Op vrijdagmiddag zal de klimvereniging, Ibex, een clinic geven over slacklinen. Schrijf je in en kom langs bij het Forum om 17:30!

Sport around the world (vrijdag 25 mei)
Op vrijdagavond zal er een ‘potluck dinner’ plaats vinden in het sport centrum. Verder kun je een sport die veel gespeeld wordt in jouw land meebrengen naar de Bongerd. Een mix van culturen, sporten en eten zal samen worden gebracht. Hiervan is een aparte facebook evenement dus volg ons!