Volg de vis | Kijkje in de keuken van visserijonderzoekVolg de vis | Kijkje in de keuken van visserijonderzoek

Open dag

Volg de vis | Kijkje in de keuken van visserijonderzoek

Hoe worden visbestanden in kaart gebracht en komen vangstadviezen tot stand ? Op welke manier werken wetenschappers en vissers samen ? Wat doen we aan onderzoek om bijvangst te verminderen ? In het teken van 100 jaar WUR organiseert onderzoeksinstituut Wageningen Marine Research op zaterdag 6 oktober een open dag voor de visserijsector om dit soort vragen te beantwoorden.

Organisator 100 years WUR
Locatie Haringkade 1, IJmuiden

Met welke vraag kom jij naar de open dag ?

Aan de hand van 10 interessante sessies geven we tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje in de keuken van visserijonderzoek. Je maakt nader kennis met de praktijk van wetenschappelijk visserij-advies over een duurzaam beheer van de visserij op de Noordzee en de binnenwateren. Ook krijg je een beeld van gebruikte onderzoekstechnieken en -tools. De sessies zijn bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over visserijonderzoek.

Voor wie is de open dag bedoeld ?

De open dag is bedoeld voor vissers, leerlingen van visserijscholen en belanghebbenden zoals visserijorganisaties, beleidsmakers en natuurorganisaties. Je bent van harte welkom op zaterdag 6 oktober op onze vestiging in IJmuiden !

Aanmelden

Geïnteresseerd in onze open dag ‘Volg de vis’ ? In verband met de lunch ontvangen wij graag uiterlijk 27 september je aanmelding. Je kan je opgeven via communicatie.marine-research@wur.nl.