World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute

Als onderdeel van de conferentie over Sustainable Development Goals zal in 2018 voor het eerst in Europa het World Food Prize – Wageningen Borlaug Youth Institute plaatsvinden. Met dit programma worden middelbare scholieren uitgedaagd om tot vernieuwende en creatieve inzichten te komen op het gebied van voeding.

Organisator 100 years WUR

vr 31 augustus 2018

Onze toekomstige generatie wereldleiders staan voor de uitdaging ‘how to fight hunger through science’ en krijgen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met huidige wereldleiders, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Met behulp van online en offline lesmateriaal gaan klassen en individuele scholieren de uitdaging aan om honger de wereld uit te helpen. Dit doen zij op een interdisciplinaire manier. De ideeën die deze middelbare scholieren en studenten opdoen, neemt een groep geselecteerde scholieren in oktober 2018 mee naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten. Hier gaan zij met jongeren en wereldleiders uit de rest van de wereld in gesprek over het wereldvoedselvraagstuk, ‘to fight hunger through science’.

Aanvullende informatie over deze activiteit zal spoedig bekend gemaakt worden.