Onze hoogtepunten 2013

Als we met een frisse blik vooruit kijken, dan zien we 2013 voor ons als een jaar vol hoogtepunten. Een jaar waarin we nieuwe, duurzame gebouwen voor onderwijs en research openen. Een jaar met nieuwe mijlpalen in ons bestaan.

  • Nieuwe-Wildernis_nieuwsbrief.jpg

Opening Orion

orion.png
Wageningen University groeit! Dit jaar openen we ons nieuwe onderwijsgebouw Orion op de Wageningen Campus. Een moderne ambiance met extra onderwijsplekken en horeca voor 2600 studenten. Flexibiliteit en duurzaamheid staan in het nieuwe gebouw voorop. De slimme ventilatie en verwarming zorgen voor een extreem laag energieverbruik. Blikvanger is de grote collegezaal die als een ruimteschip aan de eerste verdieping hangt. De zaal voor 700 personen is met geluidswerende wanden gemakkelijk op te splitsen in zes kleinere ruimtes. Orion wordt in september feestelijk in gebruik genomen.

Nieuwbouw FrieslandCampina

friesland.png
Proeven, ruiken en voelen in een inspirerende omgeving. Met trots verwelkomen we het nieuwe researchcentrum van FrieslandCampina op de Wageningen Campus. Het duurzame gebouw bevat laboratoria, ruimten voor smaaktesten, een proeffabriek, een Experience Centre met innovatiekeuken en een proefbakkerij. De samenwerking tussen bedrijfsleven en overheidsinstellingen is kenmerkend voor Wageningen UR. Met de nieuwbouw van FrieslandCampina op Wageningen Campus krijgt die samenwerking nu ook fysiek gestalte.

95-jarig jubileum Wageningen University

university.jpg
Op 9 maart 1918 krijgt de Rijks Landbouw Hoogeschool in Wageningen de status van academische instelling. In de 95 jaar daarna is Wageningen University uitgegroeid tot een brede kennisinstelling met een internationale uitstraling. We zijn de snelst groeiende universiteit van Nederland. We worden genoemd als tweede instelling ter wereld in ons domein. Ontwikkelingen om trots op te zijn. In 95 jaar van landbouwhogeschool naar wereldvermaard kennisinstituut: op weg naar de 100 voelen we ons jonger dan ooit!

15 jaar Wageningen UR

vlag.jpg
Wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs vertalen. Dat was het uitgangspunt toen in 1998 de integratie van praktische en academische instelling onder één bestuur van Wageningen UR gestalte kreeg. Overheid, bedrijfsleven, universiteiten en onderzoekscentra werken op Wageningen Campus nu 15 jaar officieel samen aan kennis en innovatie  Met succes. Het nieuwe kabinet noemt Wageningen UR niet voor niets als hét voorbeeld van een innovatiecentrum waar de toekomstige maatschappelijke uitdagingen in nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen worden aangegaan.