ANBI Status

Wageningen University (fiscaal nummer ANBI 0011.04.457) en de Stichting Wageningen Research (fiscaal nummer ANBI 8065.11.618) zijn door de belastingdienst aangemerkt als ANBI’s (Algemeen Nut Beogende Instelling). Ze zijn erkend als wetenschappelijke instellingen die het algemeen belang dienen en hierdoor vrijgesteld van schenkingsrecht. Wageningen University & Research is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. Samen vormen ze een fiscale eenheid voor de omzetbelasting (nummer OB 8113.83.696).

Voor de doelstelling van Wageningen University & Research, het beleidsplan, een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten en een financiƫle verantwoording, ga naar:

Voor de beloningsstructuur van Wageningen University en Stichting Wageningen Research, ga naar:

De Stichting Wageningen Universiteits Fonds is tevens aangemerkt met de ANBI status en daarmee een erkende charitatieve instelling die het algemeen belang dient.

De Stichting Wageningen Universiteits Fonds (fiscaal nummer ANBI 8161.72.171) is een onafhankelijke stichting en heeft ten doel het bevorderen van de groei en bloei van Wageningen University. Het fonds maakt dit mogelijk door het bieden van financiƫle middelen en ondersteuning aan studenten en medewerkers van Wageningen University. Het gaat om activiteiten die buiten de reguliere financiering vallen en het unieke karakter van Wageningen University versterken.

Zij die zich verbonden voelen met het gedachtegoed van Wageningen University en/of Stichting Wageningen Research, kunnen deze steunen middels een donatie aan het Wageningen Universiteits Fonds.

Voor inhoudelijke informatie over Stichting Wageningen Universiteits Fonds, ga naar: www.wageningenuniversiteitsfonds.nl.