Blogs

Blogs

Een blog is een online platform waarop je verhalen kunt vertellen, kennis kunt delen, je mening geven, je expertise delen en bezoekers uitnodigen hierover mee te denken. Het bevat een verzameling van regelmatig geplaatste artikelen in chronologische volgorde. Een blog biedt, doorgaans anders dan een traditionele webpagina, de mogelijkheid voor lezers om te reageren op de geplaatste blogartikelen. Daarmee is er sprake van interactie tussen de blogger en bloglezers.

Waarom bloggen

Een blog is een goede manier om jezelf te positioneren als expert in je vakgebied. Wat levert het je op:

  • Een manier om de dialoog aan te gaan met je publiek;
  • Een mogelijkheid om je vakkennis inhoudelijk te laten zien;
  • Bloggen helpt je om een mooi plekje in de zoekmachine te veroveren;
  • Vergroot de zichtbaarheid van je overige content en online profiel.

Wageningen University & Research blog template

Wageningen University & Research heeft een blog template ontwikkeld binnen WordPress. Dit template is beschikbaar voor organisatieonderdelen van WUR en medewerkers die willen bloggen over onderwerpen gerelateerd aan hun werkzaamheden bij Wageningen University & Research.

Om de herkenbaarheid van officiƫle Wageningen University & Research-blogs te vergroten wordt een visuele stijl gehanteerd in lijn met de vormgeving van de website van Wageningen University & Research. Het blog template van WUR is zoekmachine-geoptimaliseerd en bevat standaard belangrijke plug-ins als Google Analytics, een contactformulier, social media en SEO. Het blog is dus instapklaar, waardoor je direct kan gaan beginnen met bloggen. We hopen en verwachten dat hierdoor meer medewerkers en organisatieonderdelen de mogelijkheden van het bloggen gaan ontdekken en gebruiken.

Richtlijnen gebruik Wageningen University & Research blog

De richtlijnen die Wageningen University & Research heeft ontwikkeld voor het bloggen zijn van toepassing op blogs die zijn aangemaakt binnen het Wageningen University & Research-blogtemplate.

Deze richtlijnen zijn dus niet van toepassing op blogs die door medewerkers in eigen beheer op een ander blogplatform worden beheerd.

Aanvragen Wageningen University & Research blog

Vul onderstaand formulier in om een blog aan te vragen binnen het Wageningen University & Research-blogplatform. Doel is overzicht te houden over de blogs van Wageningen University & Research en advies te geven over de opzet van het blog. Nadat de aanvraag is ingediend zal het blog door Online Support worden aangemaakt.

Het aanvragen van een account is dus niet van toepassing op blogs die door medewerkers in eigen beheer op een ander blogplatform worden beheerd.

Let op: Bij het aanmaken van een blog hanteren we een doorlooptijd van een week.

Handleidingen & Videotutorials

Voor het Wageningen University & Research blog zijn handleidingen en videotutorials gemaakt waarin wordt doorlopen hoe je het blog en de berichten op kan maken.