Facebook

Facebook is een social netwerksite waar gebruikers hun persoonlijke interesses delen met anderen. Berichten over waar ze mee bezig zijn, waar ze aan denken of wat hun mening is. De insteek van deze berichten is doorgaans gericht op infotainement en soft zakelijk. Het Facebook netwerk bestaat veelal uit vrienden, familie en organisaties waar men in geïnteresseerd is.

Waarom Facebook gebruiken?

Facebook biedt organisaties de mogelijkheid om een merk op een visuele manier neer te zetten. Je informeert je volgers snel over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes. Wanneer er engagement ontstaat op je berichten is het mogelijk om een groot viraal effect te bereiken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan met je doelgroep.

Aanmaken van een Facebook account

Ben je nog niet actief op Facebook maar zou je dit wel graag willen zijn? Volg dan de stappen in de handleiding en maak eenvoudig een persoonlijke profiel, een bedrijfspagina of groep aan op Facebook.

Een officieel Wageningen UR account moet worden aangevraagd middels een aanvraagformulier.

Aan de slag met Facebook

Heb je een Facebook account maar wil je graag meer informatie over het gebruik ervan? Lees dan onderstaande tips & tricks door. 

Terugblik Social Media Café: Facebook

Het Social Media Café van dinsdag 29 april stond in het teken van Facebook. Gemma Kregting van Corporate Communications & Marketing, gaf tips en tricks over het aanmaken van een Facebook account, het gebruik ervan en de wijze waarop je dit voor je organisatieonderdeel effectief kan inzetten.