dr.ir. MC (Cora) Busstra

dr.ir. MC (Cora) Busstra

Teacher (nutritional epidemiology), Instructional designer

In 2002 heb ik mijn PhD gedaan bij de Division of Human Nutrition (Wageningen University) over de ontwikkeling van interactief digital leermaterial voor acedemisch onderwijs in het domein Humane Voeding en Epidemiologie. Naast dit PhD project had ik een advies rol in verschillende projecten zoals het ontwikkelen van onderwijsmateriaal over epidemiologie voor het HBO. 

Na mijn PhD heb ik als postdoc nieuw interactief online leermateriaal ontwikkeld. Ik heb bijgedragen aan leermateriaal voor academisch onderwijs op het gebied van 'nutrigenomics, binnen de European Nutrigenomics Organization (NuGO).  Binnen EuroFIR (European Food Information Resource Network) ontwikkelde ik een interactieve trainings module over voedingsmiddelen analyses voor voedingskundige zonder chemische achtergrond. Binnen EURRECA (Network of Excellence: European micronutrient Recommendations Aligned) ontwikkelde ik een module over reproduceerbaarheid en validiteit van methodes om voeding inname en status vast te stellen en een module over epidemiologische studie designs.

Vanaf 2013 ontwikkelde ik een volledige online distance learning versie van onze master specialisation 'nutritional epidemiology and public health'. Dit vierjarige parttime master programma is gestart in september 2015. Een belangrijk kenmerk van dit programma is zijn de zeer interactieve online leermethodes. Naast het geven van epdiemiologie onderwijs in verschillende BSc en MSc vakken on campus ben ik een van de core docenten in het online master programm. Ik houd mij daarnaast voornamelijk bezig met het didaktisch en inhoudelijk vernieuwen van ons onderwijs en stuur een team van docenten aan.

 

Voor meer informatie:

Wat mij aanspreekt in al deze projecten is het samenspel tussen  Inhoud, 'IT', en onderwijs geven. Met veel plezier werk ik samen met specialisten in deze verschillende domeinen met als doel om gezamelijk hoog kwalitatief onderwijsmateriaal te ontwikkelen voor BSc, MSc en PhD onderwijs.