dr.ir. M (Greet) Blom-Zandstra

dr.ir. M (Greet) Blom-Zandstra

Onderzoeker Stress Fysiologie

Stressfysiologie, verzilting, droogte, vervuiling

Greet studeerde Moleculaire Wetenschappen aan de Wageningen Universiteit in de jaren '70 en specialiseerde zich in Plantenfysiologie en Bodemkunde. Ze behaalde haar MSc-graad in 1980. Ze begon haar carrière in 1980 bij het Centrum voor Agrobiologisch Onderzoek in Wageningen met fundamenteel onderzoek naar osmoregulatie en verzilting. Dit was ook het onderwerp van haar proefschrift (Universiteit van Utrecht, 1990).

Tijdens haar loopbaan heeft Greet veel ervaring opgedaan met het opzetten en uitvoeren van projecten op het gebied van gewas agronomie, gewasfysiologie, milieuvervuiling, management systemen voor land- en tuinbouw, biologische landbouw, klimaatverandering en multi stakeholder analyses.

Greet heeft gewerkt in complexe, multidisciplinaire projecten op verschillende schaal van plot tot regio en met boeren en vertegenwoordigers van gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties.

Op dit moment leidt Greet verschillende projecten over de groei en ontwikkeling van de stress-tolerante soorten en over plattelandsontwikkeling, zowel in Nederland als daarbuiten.