JJ (Joline) Wierda MSc

JJ (Joline) Wierda MSc

Promovendus

In mijn promotieonderzoek werk ik aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen. Mijn project is onderdeel van de Regio Deal Foodvalley. Hierin werken Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht, Alliantie Voeding in de Zorg en vele andere partijen uit de regio intensief samen om de transitie naar een gezondere en duurzamere voedselconsumptie te versnellen en onderzoeken. Lees hier meer over mijn promotieonderzoek.

Mijn bachelor en master Nutrition and Health heb ik in Wageningen behaald. Met veel plezier werk ik nu als PhD-kandidaat bij de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van Wageningen University & Research. Mijn promotoren zijn prof. dr. Emely de Vet en dr. Maartje Poelman vanuit Wageningen University & Research en dr. Marleen Gillebaart vanuit Universiteit Utrecht.

 

Publicaties

Wierda, J.J., de Vet, E., Troost, E. et al. Characterizing food environments of hospitals and long-term care facilities in the a mixed methods approach. BMC Health Serv Res 24, 31 (2024). https://doi.org/10.1186/s12913-023-10399-6