Terug naar profiel
Contactpersoon voor... - drs. JA (Koen) Boone
Dossier
Pagina's
-
The Sustainability Consortium: verduurzaam met uw ketenpartners
De wereldwijde productie en het gebruik van consumptiegoederen is goed voor meer dan 60% van alle uitstoot van broeikasgassen en 80% van het... -
Levensmiddelen & duurzaamheid
Voorkeuren van consumenten verschuiven richting duurzamere producten en NGO's en overheden dringen steeds harder aan op veranderingen in...
Nieuws
-
Milieuscore voor alle voedselproducten motiveert bedrijven om te verduurzamen
17 mei 2023 | Het lijkt een zoveelste keurmerk, maar een nieuw label dat alle voedselproducten een milieuscore geeft, is meer dan een handvat voor consumenten. Het... -
Eerste stappen naar Europees eco-label voor voedsel
17 februari 2023 | Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research nemen het initiatief om de transparantie over de... -
True cost accounting: maatschappelijke kosten vangen in financiƫle cijfers
23 februari 2022 | True cost accounting is een methode om de maatschappelijke effecten van productie en consumptie in financiële cijfers uit te drukken. Drie vragen... -
The Sustainability Consortium (TSC) (online) jaarlijkse top
3 mei 2021 | Van 10 tot 13 mei organiseert The Sustainability Consortium (TSC) hun (online) jaarlijkse top. Het thema van dit jaar is “De toekomst van... -
Van Afbakbroodjes tot Zuivelproducten: mondiale methode versnelt verduurzaming consumentenproducten
3 april 2019 | Duurzaamheid is een hot topic. Niet alleen bij consumenten, ook retailers, cateraars en groothandelaren nemen hun verantwoordelijkheid om de...