Terug naar profiel
Contactpersoon voor... - dr. MC (Marleen) Onwezen
Pagina's
-
Consumentengedrag monitoren
Inzicht in het gebruik van uw producten door consumenten is vaak de sleutel tot commercieel succes. De wensen en behoeften van consumenten veranderen... -
Living lab projectenoverzicht
We voeren veel verschillende onderzoeken uit in het WUR living lab. Voorbeelden hiervan zijn onderstaande projecten. -
Kennisoverzicht over duurzaam en gezond consumeren
Het gedragsmodel is ontwikkeld om factoren die van invloed zijn op duurzaam en gezond gedrag overzichtelijk weer te geven en om een overzicht van... -
FoodProfiler - Onderzoeker
Organisaties in de food nemen nu beslissingen over nieuwe producten en marketing zonder accuraat inzicht in consumptiepatronen: namelijk wat er met... -
FoodProfiler geeft inzicht in wie, wat, wanneer, waarom en waarmee wordt gegeten
Met gedetailleerde inzichten in het voedingsgedrag van consumenten kunnen beleid en strategieën op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en...
Nieuws
-
Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet, overgang naar plantaardig gaat niet snel genoeg
28 maart 2024 | Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet, overgang naar plantaardig gaat niet snel genoeg - WUR Nieuws Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog... -
Professor Marleen Onwezen: ‘Effectievere interventies zijn mogelijk voor duurzamer consumentengedrag’
19 maart 2024 | Professor Marleen Onwezen: ‘Effectievere interventies zijn mogelijk voor duurzamer consumentengedrag’ - WUR Nieuws Professor Marleen... -
Duurzaamheidslabels kunnen effect hebben, maar verbetering is nodig
3 februari 2022 | Duurzaamheidslabels en -classificeringen kunnen een positief effect hebben op de acceptatie van consumenten en verhogen het bewustzijn, maar werken... -
Lessen uit COVID leerzaam om duurzaam en gezond eetgedrag te stimuleren
15 juni 2021 | COVID-19 heeft het eetgedrag van groepen Nederlanders doen omslaan naar gezonder en duurzamer of juist ongezonder eten. Dit komt naar voren in een... -
Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd, maar consumptie blijft achter
18 november 2020 | Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf ook steeds...