ir. P (Peter) Ravensbergen

ir. P (Peter) Ravensbergen

Sector Expert Tuinbouw

Peter Ravensbergen (1967) is Sectorexpert Tuinbouw bij Wageningen Economic Research, instituut binnen Wageningen University & Research (WUR) in Nederland. Hij leidt het sector team Tuinbouw. Zijn focus ligt op sociaal-economische aspecten van tuinbouwwaardeketens, kwaliteitsgedreven logistiek en veerkrachtige voedselsystemen voor slimme steden. Zijn vaardigheden zijn het vertalen van kennisvragen van overheden, instellingen en privébedrijven uit de hele wereld naar onderzoeksvoorstellen, met als doel de sociale en economische ontwikkeling van een sector of particuliere bedrijven te versterken.

Als een zoon van een derde generatie Nederlandse bloemenkweker, is Peter's drijvende kracht om kennis toepasbaar te maken: de kloof tussen R&D en de praktijk te overbruggen. Zijn carrière wordt gekenmerkt door posities in het speelveld van overheidsorganisaties, adviesbureaus en (semi-) bedrijfsleven in de tuinbouwsector.

Peter heeft een brede nationale en internationale ervaring en netwerk: India, Mexico, de Filippijnen, Oost-Europa en de Balkan.

Zijn ervaring is projectontwerp, project- en programmamanagement supply chain management, strategieontwikkeling, matchmaking.