RA (Reinier) Schrijvershof MSc

RA (Reinier) Schrijvershof MSc

Promovendus

Het onderwerp van mijn promotieonderzoek is intergetijdengebied; het landoppervlak dat overstroomt and weer opdroogt gedurende de getijcyclus.

Intergetijdengebieden (wadplaten, kwelders, slikken, schorren, chars in het Bengaals) zijn belangrijke onderdelen van riviermondingen (estuaria) en andere typen getijdebekkens. Niet alleen omdat ze een cruciale rol spelen in het voorzien van voedselhabitat voor trekvogels, maar zijn ook een belangrijke controlerende factor voor getijpropagatie in estuaria.

Het doel van mijn onderzoek is om vast te stellen hoe stroming over het intergetijdengebied de vervorming van de getijgolf beinvloedt. Dit is belangrijk om te begrijpen omdat de vervorming van de getijgolf implicaties heeft voor sediment transport patronen en daar mee ook de morfologische ontwikkeling van de estuaria. Uiteindelijk moet het conceptuele begrip ons in staat stellen om beter te kunnen voorspellen hoe estuaria reageren op veranderingen in het intergetijdengebied, bijvoorbeeld als gevolg van (ont)polderen.