Terug naar profiel
Contactpersoon voor... - dr. SC (Stacy) Pyett
Pagina's
-
Circulaire dierlijke systemen
Geoptimaliseerde eiwitproductiesystemen kunnen voordelen opleveren op het gebied van duurzaamheid, kosten en een rechtvaardige verdeling. Door toe te... -
De eiwittransitie: een beweging van iedereen
Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor ons lichaam, maar de manier waarop we ze produceren en consumeren is niet langer houdbaar. We moeten toe... -
Ondersteuning voor Registratie, Claims en Etikettering van Voeding
Europa heeft eigen specifieke wet- en regelgeving en procedures voor de toelating van voedingsmiddelen en de ingrediënten daarvan. Voorbeelden... -
Nieuwe Eiwitbronnen
Van schimmels tot zeewier: ingrediëntenleveranciers die duurzaam eiwit op de markt willen brengen, hebben steeds meer bronnen om uit te putten.... -
Voedingskwaliteit van Eiwit
Eiwitten zijn de belangrijkste bouwmaterialen voor het menselijk lichaam en leveren 9 essentiële aminozuren die mensen niet zelf kunnen aanmaken....
Nieuws
-
Boeklancering: Our Future Proteins - A Diversity of Perspectives
7 maart 2023 | Op 7 maart 2023 is het vrij verkrijgbare boek Our Future Proteins gelanceerd. Meer dan 100 experts geven hierin hun visie op de transitie naar... -
Vijf grote spelers lanceren masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland
20 februari 2023 | Boeren die op grote schaal plantaardige eiwitten telen en consumenten die twee keer zoveel peulvruchten eten lijkt iets voor de verre toekomst, maar... -
Nieuwe perspectieven op de eiwittransitie: een rol voor de publieke sector
9 november 2022 | Om de publieke sector te helpen bij het oplossen van barrières in de eiwittransitie lanceert Wageningen University & Research (WUR) de... -
De eiwittransitie in de praktijk: 4 routes voor de publieke sector
29 september 2022 | Hoe kunnen belemmeringen voor de eiwittransitie worden opgelost? Een belangrijke vraag voor zowel de publieke als de private sector. Daarom zoomt een... -
Wanneer gaan we nieuwe eiwitten omarmen?
21 juni 2022 | De eiwittransitie komt langzaam op gang, maar zit nog lang niet bij iedereen tussen de oren. Hoe maken we de overstap van dierlijke naar plantaardige...