dr. EJV (Elise) van Nederveen Meerkerk

dr. EJV (Elise) van Nederveen Meerkerk

Externe medewerker

Voor meer informatie zie: https://www.elisenederveen.com/

Elise van Nederveen Meerkerk (1975) is expert in de geschiedenis van arbeidsverhoudingen, met name vrouwen- en kinderarbeid. In 2007 promoveerde zij in de Economische en Sociale Geschiedenis, op een proefschrift over vrouwenarbeid in Nederland (ca. 1600-1800). Elise publiceerde in verschillende toptijdschriften op economisch- en sociaal-historisch gebied, en organiseerde diverse comparatieve projecten over de geschiedenis van arbeiders, zoals textielarbeiders, kinderarbeid, huishoudelijke arbeid, en seksarbeiders.

Elise is onder meer lid van de Advisory Board van de European Social Science History Conference, Redactielid van Social Science History, International Review of Social History, en de Scandinavian Economic History Review. Tevens is zij Honorary Research Fellow van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), en lid van de stuurgroep van het Clio-infra project.

Zij leidt momenteel het NWO Vidi-project Industriousness in an imperial economy. Womens and childrens work in the Netherlands and the Netherlands Indies 1815-1940.

 (elise.vannederveenmeerkerk@wur.nl)