Nieuws

Belangrijke bijdrage aan Innovatie-estafette in Amsterdamse RAI

Gepubliceerd op
7 november 2013

Innovatief onderzoek van Wageningen UR staat volop in de belangstelling tijdens de Innovatie-estafette, op dinsdag 12 november 2013 in de RAI in Amsterdam. Twee van de vijftien stands op de beurs zijn ingericht door Wageningen UR. In de stands over de economische topsectoren ‘Agri & Food’ en ‘Tuinbouw & Uitgangsmaterialen’ worden een twintigtal projecten getoond waarin Wageningse onderzoekers samen met Nederlandse bedrijven werken aan duurzame economische groei.

Agrifood- en tuinbouwstokje gedragen door Wageningen UR

Wageningse thema’s staan hoog op de Nederlandse innovatie-agenda voor de komende jaren. Nederland zet met haar topsectorenbeleid stevig in op agrifood, groene grondstoffen, groen transport, een circulaire economie en slim ingerichte steden. Allemaal onderwerpen waar Wageningen UR in gespecialiseerd is. De vindingen die Wageningse onderzoekers op de Innovatie-estafette presenteren lopen dan ook uiteen van vernuftige oplossingen in de tuinbouw en veehouderij, tot het zo efficiënt mogelijk vervoeren en verwerken van biologische grondstoffen tot eindproducten.

Topsectorenbeleid

Start van Horizon 2020

Op de Innovatie-estafette presenteren alle negen topsectoren zich. Het zijn negen innovatieve sectoren die een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame economische groei in Nederland. De estafette is voor Nederland het officiële startschot voor het nieuwe Europese onderzoek- en innovatieprogramma Horizon 2020, de opvolger van het zevende kaderprogramma KP7.