Nieuws

HAAS en 'Potato GAP in China' ondertekenen MoU

Gepubliceerd op
20 september 2013

Tijdens de vakbeurs PotatoEurope, medio september in Emmeloord, is een belangrijk Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend door vertegenwoordigers van Heilongjiang Academy Agricultural Science (HAAS) uit China en ‘Potato GAP in China’. Dit is een publiekprivaat samenwerkingsinitiatief voor onderzoek en innovatie van instellingen en bedrijven uit de aardappelketen waaronder Plant Research International en Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, beiden onderdeel van Wageningen UR.

‘Potato GAP in China’ wil Nederlandse technologie en kennis voor duurzame aardappelproductie en –bewaring overbrengen in China. Dit wordt onder meer gedaan door de inrichting van demonstratiebedrijven in China door Nederlandse leveranciers. Nederlandse en Chinese kennisinstellingen en bedrijven zorgen voor een intensieve begeleiding. Onderzoek vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Plant Research International.

Het project loopt tot 31 december 2016 en projectleider is Corné Kempenaar van Plant Research International.

' Potato GAP in China'  is een project binnen het Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Agri & Food (TKI Agri & Food).

Deze MoU past onder een Framework Agreement over samenwerking tussen China en Nederland van beide ministeries, die voor Landbouw verantwoordelijk zijn.