Nieuws

Hoogleraren bieden universiteit zitbank op Wageningen Campus aan

Gepubliceerd op
23 augustus 2013

Ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum biedt de Wageningse vereniging van hoogleraren en hun partners, WUgenoten, op 30 augustus Wageningen University een zitbank aan. Deze bank krijgt een plekje op de Wageningen Campus. De aanbieding vindt plaats op 30 augustus aan de rector magnificus van de universiteit, prof. Martin Kropff, en de voorzitter van de Studentenraad, Anniek Elemans.

In 1963 ontstond uit een informeel verband van partners van hoogleraren een vereniging met een reglement, waarvan toen nog uitsluitend de partners van hoogleraren lid konden worden. De hoogleraren zelf vormden samen de Senaat van de universiteit. In 1992, met de opheffing van de Senaat, konden ook hoogleraren lid worden van de vereniging, die toen LUWte – naar 'Landbouw Universiteit Wageningen' – ging heten. In 2007 is de naam veranderd in WUgenoten.

Wugenoten is op dit moment een van de bloeiendste verenigingen in haar soort in Nederland en in elk geval de enige die gemengd is. Alle zusterverenigingen zijn nog steeds slechts toegankelijk voor 'partners-van'.